Mooiwatplantendoen.nl presenteert voor het tuinseizoen van 2016 vier trendtuinen! De tuinen zijn gebaseerd op de landelijke trends. Iedere week belichten wij een tuin. Deze week: de cirkeltuin.

De cirkeltuin
De cirkeltuin is er één die je omarmt. Kenmerkend is de cirkelvorm die terug komt in de beplanting met ronde bladvormen en bloemen, maar ook potten en meubels met ronde accenten zijn welkom!

Connect_the_story
Belangrijke trendkleuren zijn wit en groen met roodbruine accentkleuren. Door verschillende plantsoorten met elkaar te combineren, krijgt de tuin een natuurlijke uitstraling, maar doordat de planten qua uiterlijk veel op elkaar lijken bewaar je toch de eenheid. Zo ontstaat er verbinding en harmonie. Mix bijvoorbeeld kelkvormige planten als callalelie, petunia en hibiscus met elkaar. Petunia’s geven gelijk een heerlijke geur op het terras!

Iedereen voelt zich thuis
De harmonie in de cirkeltuin is overigens niet alleen voor mensen… ook vogels, honingbijen en vlinders genieten van de tuin. Deze tuin is verbonden aan de trend Connect The Story.

Meer weten over de trends van 2016? Je leest het in Tuinseizoen januari-februari 2016.

Lees meer  Zelf doen voor je tuin