Omdat de hortensia zo geliefd is bij veel tuiniers, wordt er dit jaar voor het eerst een ‘Hortensiaweek’ gehouden. Doel van de ‘Hortensiaweek’ is om veelzijdigheid van deze schitterende heesters te laten zien. Ga dit jaar ook bloeiend de zomer in!

Wanneer?
De ‘Hortensiaweek’ vindt plaats in week 22, van 30 mei -5 juni. Tijdens deze week worden hortensia’s volop in de spotlights gezet. Initiatiefnemers zijn hortensia Forever&Ever® en hortensia Magical Four Seasons®, met ondersteuning van www.hydrangeaworld.com.

Forever&Ever-2015--(34)
De hortensia
Bij veel mensen gaat een belletje rinkelen wanneer het gaat over hortensia of Hydrangea. Iedereen kan zich wel een voorstelling maken van de schitterende planten, die al jaren vele Nederlandse tuinen sieren. Of de plant nu in een hoekje staat of op een centrale plek, of op het balkon, het is een fantastische eyecatcher waarmee je bloeiend de zomer in gaat!

Verzorging
De verzorging van een hortensia is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. De juiste grond, snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Het allerbelangrijkste blijft het voldoende water geven.

Forever&Ever
Forever&Ever®

De onderhoudsvrije Forever&Ever® is uniek vanwege het feit dat deze hortensia bloeit op een- en meerjarig hout, dit in tegenstelling tot andere Hydrangea macrophylla die alleen bloeien op meerjarig hout. Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst. Dus zelfs als je eind februari net na de vorst snoeit, bloeit hij gegarandeerd in hetzelfde jaar. Forever&Ever® bloeit de hele zomer en het gehele najaar lang lekker uitbundig tot aan de eerste nachtvorst.

Lees meer  Tuin winterklaar

Forever&Ever
Magical Four Seasons®
De Magical® hortensia’s kunnen echt toveren. De vele bloemen veranderen in één jaar zeker drie tot vier keer van kleur, wat een boeiend schouwspel oplevert in de tuin. Naast deze eigenschap is ook de lange houdbaarheid van de plant een opvallend pluspunt. Dankzij de krachtige bloemen op stevige stelen kun je wel tot november genieten van een herfstachtig kleurenpalet. Naast de tuinhortensia is Magical ook verkrijgbaar als kamerhortensia.

Bekijk ook: Hortensia’s snoeien en Hortensia’s knippen.