Wat is er vrolijker dan gele zomerbloemen in de border? Deze 6 zijn echte zonaanbidders en bloeien uitbundig.

 

Helianthus Lemon Queen
1. Helianthus ’Lemon Queen’
Deze vaste zonnebloem met citroengele bloemen is ideaal voor de nazomer- en herfstborder; hij bloeit door tot ver in oktober en ondanks zijn hoogte van 2-2,50 m waait hij niet om.
Hoogte: 2-2,50 m Bloeitijd: augustus-oktober

Linaria vulgaris
2. Linaria vulgaris
Dankzij de langdurige bloei is het inheemse vlasbekje ook aantrekkelijk als tuinplant. Geef hem een zonnige plek – die droog tot vochtig mag zijn – op niet te arme grond. Een goede bijenplant, die zichzelf uitzaait.
Hoogte: 30-90 cm Bloeitijd: juni-september

Sedum-acre
3. Sedum acre
Muurpeper wordt veel als dakbegroeiing toegepast, want deze vetplantachtige bodembedekker kan perfect tegen zon en droogte. Felgele bloempjes zorgen ’s zomers voor een geel tapijt.
Hoogte: 5-10 cm Bloeitijd: juni-juli

12-Clematis-Bill-MacKenzie-
4. Clematis ’Bill MacKenzie’
Deze laatbloeiende clematis met knikkende, diepgele bloemen is ook na de bloei decoratief als de zilverkleurige zaadpluizen verschijnen. Voor goed doorlatende grond in de zon of halfschaduw. Snoei deze krachtige groeier in het vroege voorjaar diep terug.
Hoogte: 7 m Bloeitijd: juni-september

kniphofia geel
5. Kniphofia ’Sunningdale Yellow’
De opgaande, felgekleurde bloeiaren van vuurpijl vormen een opvallende verschijning en dat geldt ook voor deze betrouwbare, warmgele cultivar. Plant hem in een zonnige border, in goed doorlatende grond die ’s zomers voldoende vochtig is.
Hoogte: 80 cm Bloeitijd: juli-september

Coreopsis

6. Coreopsis
Vrolijke meisjesogen – of ze nu vast of eenjarig zijn – fleuren ’s zomers wekenlang de border op. Geef ze een zonnige plek op goed doorlatende grond en knip de uitgebloeide bloemen uit voor een rijke bloei. Ook geschikt voor in potten.
Hoogte: 35-80 cm Bloeitijd: juni-september

Lees meer  Bloembollentrends 2019: van fluffy pastels tot pure eenvoud

Bekijk ook: 5 x vrolijke zomerbloeiers!