Nederlandse naam:
Amandelboompje
Synoniem:
Prunus triloba plena
Soort:
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Geschikt voor:
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 – 8). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met ‘borderplanten’, zolang die er niet te dicht op staan.
Snoeien:
Omdat het boompje ieder jaar een flink stuk uitloopt kun je hem het best ieder jaar goed terugsnoeien. Snoei hem direct na de bloei, wacht niet tot het allerlaatste bloempje is afgevallen, want dan loop je een gedeelte van de groei mis.
Beschrijving:
De nederlandse naam is Amandelboompje, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Plant details
Genus: Prunus
Plantgroepen: Heester
Bladeren: groen
Types: he
Families: Rosaceae
Bloemen: roze
Vocht: vochthoudend-vochtig
Grond: voedselrijk
Licht: zon
USDA: Zone 5b (-23.4 tot 26.1°C)
[…] Prunus triloba snoeien – Tuinseizoen […]