Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

IVN Slootjesdagen

juni 14 - juni 15

Sinds 2014 vinden de Slootjesdagen plaats. Tijdens deze dagen organiseren IVN-natuurgidsen diverse activiteiten geschikt voor jong en oud. Samen kijken we naar welke dieren er in en rond de sloot leven, welke planten er groeien en wat de waterkwaliteit van de sloot is.

Wat is er te doen tijdens de slootjesdagen?

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor zowel watermanagement als de biodiversiteit in Nederland. We willen hen op een laagdrempelige manier prikkelen het leven in de sloot te gaan ontdekken.

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. In het weekend van 14 t/m 16 juni gaan we weer samen met (groot)ouders en kinderen van 4 t/m 12 jaar op avontuur langs de waterkant tijdens de IVN Slootjesdagen. Op ruim 150 locaties in het land staan IVN-natuurgidsen voor je klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren en laten beleven over de natuur in de sloot!

Met de IVN Slootjesdagen beleef je met het gezin het avontuurlijkste gratis uitje aan de waterkant. Gaan jullie mee naar buiten?

Gegevens

Begin:
juni 14
Einde:
juni 15
Website:
https://www.ivn.nl/slootjesdagen-2019/activiteiten