Wil je graag je balkon of terras een vrolijke oppepper geven maar weet je niet goed welke plant je moet kiezen? Ga dan voor de Balkon- en Terrasplant van het jaar: de Verbena en de Lantana! Deze kleurrijke Zuid-Amerikaanse planten geven direct een zomergevoel aan ieder balkon of terras.

Verbena

Verbena

Verbena

De Verbena is geschikt voor zowel kleine als grote balkons. Er zijn compacte soorten en Verbena’s die juist alle kanten opgroeien. De plant is daardoor ook erg leuk om in een hanging basket te plaatsen. De Verbena is er in veel verschillende kleuren, zoals brandweerrood en diep donkerpaars.

Lantana

Lantana

Lantana

De terrasplant van 2014 is de Lantana, een kuipplant die uitbundig groeit en bloeit. De Lantana is door de exotische bloemen een echte eyecatcher op het terras. Bijzonder zijn de tweekleurige Lantana’s die langzaam van kleur verschieten, bijvoorbeeld van geel naar roze

Onderhoud
De Verbena en Lantana houden van een plekje in de zon, maar een beetje schaduw mag ook. Geef de planten regelmatig water en zorg voor goede plantenvoeding. Wanneer je uitgebloeide bloemen weghaalt, kun je tot in de nazomer van deze planten genieten. De Verbena en Lantana zijn echte vlindermagneten, zodra de zon gaat schijnen zullen vlinders op de planten afkomen.

Lees meer  Sedum: mooie balkonplant