Voor de zomer van 2017 presenteert Mooiwatplantendoen.nl drie opvallende stijltrends voor het balkon. De trends zijn gebaseerd op de tuintrends van 2017.

 

Lekker veel planten 
Bij 70% van de respondenten zijn er planten aanwezig. Vaak is het een mix van bloeiende, groene en kruidenplanten (48%) of alleen bloeiende planten (37%). Balkons en terrassen met alleen groene of kruidenplanten zijn er nauwelijks. De planten staan vooral in potten op de grond of hangen in bakken aan de reling. De plantloze balkon- en terrasbezitters (29%) geven aan dat ze onvoldoende ruimte en tijd hebben voor planten.

balkon

Tevreden
Gemiddeld gaven de balkon- terrasbezitters hun balkon een cijfer van 7,2. Dit is een opvallende stijging ten opzichte van vorig jaar, toen gaven ze het gemiddeld een 6,7.

Trends 2017
Op de stelling ‘Mijn balkon of terras heeft dezelfde stijl als mijn interieur’ antwoordt 30% bevestigend, maar 70% geeft aan dat interieur en terras totaal van elkaar verschillen. Ter inspiratie presenteert Mooiwatplantendoen.nl daarom drie eigentijdse terrassen, mede gebaseerd op de tuintrends van 2017:

Energieke terras
Het energieke terras met sterke kleuren en strakke lijnen.

Balkontrends 2017

In balans
Het ‘in balans’-terras met een combinatie van stoere en zachte materialen.

Balkontrends 2017

Harmonieus
Het harmonieuze terras gekenmerkt door beslotenheid, ontspanning en geurende planten.

Balkontrends 2017


Balkon- en Terrasplant van het Jaar

De rijkbloeiende hangbegonia en de ‘vlindermagneet’ Lantana zijn door de deskundigen uitgeroepen tot de Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2017.

lantana

Bekijk hier de bijpassende tuintrends van 2017.

Meer informatie over planten voor balkon, terras en tuin vind je op Mooiwatplantendoen.nl.

Lees meer  10 bespaartips voor tuinaanleg