Houd je van een strakke, opgeruimde tuin met hippe kleuren en vormen? Dan ligt de keus voor een moderne tuin voor de hand. In een moderne tuin wordt het aantal kleuren vaak beperkt tot maximaal drie. Dit bloembollenrecept is daarop afgestemd.

Er is gekozen voor wit, geel en blauw, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een andere kleurencombinatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van roze, lila en donkerpaars of  – heel gewaagd! – roze, donkerrood en oranje. Twee goed bij elkaar passende kleuren gecombineerd met een knallende kleur geeft het mooiste effect.

Ingrediënten

20 narcissen ’Goblet’
30 tulpen’White Dream’
40 hyacinten ’White Festival’
40 Muscari aucheri ’Mont Blanc’ (blauwedruifjes)

blauwdruifje bloembol

Werkwijze

Het recept is geschikt voor een border van 6 vierkante meter. Mix de verschillende soorten en verdeel ze gelijkmatig over de oppervlakte. Plant ze daarna op een diepte van circa 12 centimeter. Over het algemeen geldt de vuistregel dat bloembollen geplant dienen te worden op een diepte die overeenkomt met ongeveer twee a drie keer de hoogte van de bol.

bloembollen in moderne tuin
Narcis ’Goblet’ met zijn frisse en intense witte kleur en citroengele trompet.

Met dit recept staat je border in april helemaal te stralen, dit is namelijk de bloeiperiode van de verschillende bloemen. Heb je meer plek in je tuin? Kies er dan eens voor om ook op een andere plek bollen te planten, maar dan met een andere bloeitijd. Hierdoor heb je meerdere maanden bloeiende planten en dus kleur in je tuin.

Bekijk ook: Bloembollen in klassieke tuin
                        Bloembollen in sfeervolle tuin

Lees meer  Vroeg zaaien

Met bloembollen kun je echt alle kanten op. Je kunt ze planten in borders, perken, potten en in het gazon én je kunt ze naar hartenlust onderling combineren. Plant de bollen vóór de vorst invalt. Meer weten over bollen in de tuin? Klik hier.