De energieke tuin is voor de tuinbezitter die waarde hecht aan kwaliteit en design. De tuin straalt vitaliteit en energie uit. Bewegen en sporten worden afgewisseld met ontspannen en wellness-momenten en dat zie je terug in deze tuin.

In de mode zie je deze winter veel kledingstukken die geĆÆnspireerd zijn op sport (sweaterachtige jurken, jasjes met sportstrepen); die sportieve uitstraling is ook terug te zien in deze tuintrend.

Vormen in de energieke tuin
De gebruikte vormen zijn krachtig en energiek en verwijzen naar sportattributen of bevatten speelse elementen. Een hardloopbaan, een basketbalnet, badminton en dat gecombineerd met een plek om te douchen of je onder te dompelen in water.
energieke tuin

Bloemen en planten
In de energieke tuin wordt gebruik gemaakt van krachtige bloemen en planten als ijzerhard (Verbena bonariensis), duizendknoop (Persicaria), vuurpijl (Kniphofia) en wintergroene laurierkers (Prunus). Ook passend in de energieke tuin zijn buxus en laurier in bol- of kegelvorm.

ijzerhard

Dessins
De buitenruimte is een ontspannen en tegelijkertijd actieve plek. Gebruikte dessins zitten vol sportverwijzingen zoals strepen, stippen en perforatie.
trendtuin 2017

Kleuren
De materialen hebben een energieke uitstraling zoals gelakt metaal en natuurlijk energieke, felle kleuren in combinatie met een lichtere of vergrijsde tint van dezelfde kleur zoals lila en paars, rood en oranje. In deze tuin staan strakke en krachtige bloem- en bladvormen.

Harmonieuze tuin - trendtuin 2017

Houd je van meer groen in de tuin? Bekijk dan ook eens de harmonieuze tuin, klik hier!

Lees meer  6 x gele zomerbloemen