Bekijk hier een selectie van de inhoud van De Tuin op Tafel – editie 1

Het nieuwe moestuinseizoen gaat van start met een gloednieuw magazine: De Tuin op Tafel.
In dit blad lees je alles over het kweken van groenten, fruit en kruiden en je krijgt uiteraard een  heleboel heerlijke recepten.

Een greep uit de onderwerpen: 

Maak je eigen sierpotjes!
In het vroege voorjaar is het nog te koud om met de kinderen de tuin in te trekken en aan de slag te gaan met zaaien of planten van lekkere groenten en kruiden. Gelukkig zijn er ook leuke klusjes om binnenshuis aan te werken, zoals het maken van deze leuke sierpotjes.

Op bezoek bij Alys Fowler

Foto: Björn Van Driessche

Angelo Dorny reist naar Engeland om zijn idool Alys Fowler te interviewen. Een boeiend gesprek met deze urban tuindame die alleen maar kweekt wat ze zelf graag eet.

De Kruidentuin
Kruiden horen in elke tuin te staan. Al was het maar omdat ze multifunctioneel zijn. Enerzijds brengen ze gerechten op smaak, anderzijds zien ze er aantrekkelijk uit tussen je andere planten. Om nog maar te zwijgen van hun geneeskrachtige eigenschappen en de capaciteit om insecten op afstand te houden.

Logeren in een groentehuisje

foto: Hans Clauzing

foto: Hans Clauzing

Samen met zijn dochter logeert Hans Clauzing in een ‘groentehuisje’. Dit eenvoudige vakantiehuisje is omring met groenten en kruiden waar de gasten naar hartenlust van mogen oogsten.

Lekkere recepten

Jade

Foto: Angelo Dorny

De Tuin op Tafel staat vol met lekkere recepten van bekende koks als Annabel Langbein, Jorun Verheyden en Luise Vindahl die met haar nieuwe boek The Green Kitchen hoge ogen gooit.

Lees meer  Recept: Hartige paastaart met spinazie en ei

Verrassende bietjes

Bietjes
Juist in je eigen moestuin kun je groenten kweken die je niet zo gemakkelijk vindt in de doorsnee supermarkt. Chioggia-bietjes bijvoorbeeld. Deze bietjes zijn rood aan de buitenkant maar vanbinnen zijn ze wit met een verrassend rood lijnenpatroon.

De Tuin op Tafel kun je bestellen via onze vipwinkel of neem een abonnement