Tulp Festival Amsterdam brengt een saluut aan het voorjaar en zet de hoofdstad gedurende de hele maand april in bloei.

Tulp Festival Amsterdam

Van oudsher is Amsterdam verbonden met de legendarische tulp, maar de laatste decennia is de bol steeds meer uit het straatbeeld verdwenen. Het Tulp Festival wil de tulp weer zichtbaar maken in de stad door zoveel mogelijk tulpen in Amsterdam te laten bloeien. Gedurende de maand april zullen op tal van plaatsen in de hoofdstad honderdduizenden kleurrijk bloeiende tulpen te bewonderen zijn. Het Tulp Festival wordt georganiseerd in samenwerking met stadsdelen, musea en hotels.  Een gratis informatiegids wijst de weg naar alle locaties. De website www.tulpfestival.com geeft de actuele bloeiplekken aan.

Wethouder Choho: “Amsterdam onderscheidt zich van andere wereldsteden door het vele groen, en straks ook weer door de vele tulpen, en is daarmee buitengewoon aantrekkelijk voor bewoners en bezoekers. Een mooi festival voor iedereen dus!”

Artis in bloei

Tulpentapijt-op-Artisplein-

Op het Artisplein is tijdens het Tulp Festival een kleurrijk tapijt neergelegd. De tulpen vertalen  voor een maand de bakstenen sierbestrating naar levende natuur waarin zelfs grote en kleine olifanten wandelen. De olifanten in het Tulpentapijt verwijzen naar de plannen om het olifantenverblijf in Artis uit te breiden. De onthulling van het Tulpentapijt is tevens het begin van ‘Artis in bloei’ waarin het Artis-park in volle bloei staat.

De plantenwereld heeft in Artis naast de dieren altijd centraal gestaan. In 1838 begonnen de oprichters van Natura Artis Magistra met de aanleg van een wandelpark. Wie nu door het park loopt, komt langs dezelfde bomen  en heesters waar miljoenen andere bezoekers door de jaren heen zijn voorbij zijn gewandeld. De stekjes van toen zijn uitgegroeid tot de parkreuzen van vandaag. Artis is het groene hart van Amsterdam geworden, een oase van rust en natuur in het drukke stadscentrum. Met ‘Artis in bloei’ is een oude traditie in ere hersteld. Ook dit jaar wandel je er langs tienduizenden krokussen, winterakonieten, blauwe druifjes en traditionele Nederlandse stinsenplanten. Of geniet van de bloembedden van narcissen, keizerskronen, lelies en tulpen. In totaal staan er 157.000 bollen in 184 soorten in het Artis-park. Artis is daarmee de tweede bollentuin van Nederland.

Lees meer  Eropuit in mei