De Floraliën 2014 is een spectaculaire ontdekkingstocht langs bloemen, planten, bomen, maar biedt ook de laatste groene trends voor huis en tuin én er zijn kookdemonstraties met biologische groenten uit eigen tuin. Na vele succesvolle exposities in andere Europese steden als Gent en Valencia is dit beroemde evenement nu ook in Nederland te zien: van 9 t/m 18 mei in de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch.

De Nederlandse sierteeltsector laat zich tijdens Floraliën 2014 in volle glorie zien. Bezoekers maken een reis door vijf werelddelen en elke wereld heeft zijn eigen (achtergrond)muziek, belichting en sfeer. In de vijf werelden zijn diverse horizontale en verticale tuinen te zien en bijzondere presentaties van bloemen en planten. Hier zie je de top van de bloemsierkunst.

Moederdag
Alle zintuigen worden zoveel mogelijk geprikkeld tijdens het bezoek aan de Floraliën. Zo kun je voelen aan planten met een hoog aaibaarheidsgehalte en er worden kookdemonstraties gegeven met biologisch groenten uit eigen tuin. Op Moederdag (11 mei) vindt de ‘grootste smaakles van Nederland’ plaats met een gratis smaakexperience voor moeders en kinderen. Op woensdag 14 mei wordt het NK Bloemsierkunst gehouden en daarnaast zijn er doorlopend demonstraties van het maken van bruidsboeketten en tafeldecoraties.

Agenda
De Floraliën Nederland worden van 9 t/m 18 mei in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch gehouden. Dagelijks zijn de deuren geopend van 10-18 uur. Entree: € 17,50, kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.

Kijk voor meer informatie op www.floralien.nl

Gratis Cordyline ‘Red Star’
Tegen inlevering van deze pagina aan de kassa en bij aankoop van een entreekaartje van € 17,50 ontvang je een Cordyline ‘Red Star’ t.w.v. € 5,99 cadeau. De Cordyline kun je in de tuin, in pot en als kamerplant toepassen. Maximaal 1 bon per persoon, niet geldig in combinatie met voorverkoop of andere voordeelacties en zolang de voorraad strekt.

Lees meer  Cosmea (Cosmos bipinnatus) in de tuin

plant-Floralien