Op vrijdag 28 maart opent de familie Vandenbussche in Moeskroen het grootste tuincentrum van het land.

Voortbordurend op een ruime ervaring binnen de sector van tuin- en decoratiecentra is Famiflora een tuincentrum geworden, dat nagenoeg alles biedt wat je je maar kunt wensen op het gebied van tuin, decoratie/interieur en dieren. Op maar liefst 23.000 m2 winkelruimte vind je een ruim en compleet aanbod bloemen, planten, dieren en decoratie.

Famiflora ligt in Moeskroen, vlakbij de autosnelweg E403, en bijna letterlijk op het kruispunt van Wallonië, Vlaanderen en Frankrijk. 

Famiflora is meer dan alleen maar een tuincentrum : een bezoek aan Famiflora wordt een beleving voor de hele familie!

Uiteraard start alles in een tuincentrum met een zeer ruim assortiment bloemen en planten. De aankopers van Famiflora kopen rechtstreeks bij de land- en tuinbouwers verspreid over heel Europa om de beste prijs-kwaliteit-verhouding te kunnen aanbieden. Daarnaast is er een zeer ruim aanbod in de dierenafdeling en dit dankzij de samenwerking met Duponzoo. Hier vind je aquarium- en vijvervissen, vogels, knaagdieren, reptielen en uiteraard alles om ook kat en hond te plezieren. In de buitenafdeling lopen onder meer kippen, konijntjes, duiven en geiten rond … en verwacht men ook een paar speciale publiekslievelingen.

De decoratie-afdeling voorziet dan weer in alles wat men zich kan bedenken om het interieur aan te kleden en op te fleuren.

Op de eerste verdieping is een mooie polyvalente ruimte voorzien, waar geregeld workshops zullen georganiseerd worden rond diverse thema’s als bloemschikken, vijververzorging en bomen snoeien.

Belevenisvolle daguitstap

Lees meer  Exotisch groen

Naast het grote tuin- en decoratiecentrum is er ook een ruim restaurant binnen het Famiflora-centrum, waar je ’s middags kan genieten van een heerlijke dagschotel en ’s namiddags is er uiteraard een uitgebreid tearoom-aanbod (taarten, pannekoeken, wafels, ijsjes), zowel binnen als op het ruime buitenterras. Op zaterdag en zondag kun je er bovendien ontbijten! En goed om weten… het restaurant blijft open tot één uur na sluitingstijd van de winkel.

Aan de ingang van het complex zijn er bovendien diverse commerciële ruimtes van afzonderlijke winkeltjes. Je vindt er een gespecialiseerde tabakswinkel met ook speciaalbieren en Belgische chocolade (Tabac & Co) en een lederwarenzaak met ook juwelen en parfums.  Bij de Versmarkt kun je terecht voor verse groenten en fruit, maar ook kant-en-klare maaltijden, charcuterie, kaas, vers vlees en belegde broodjes behoren tot het assortiment. Aan de ingang is er bovendien een verse bakker die heerlijke koeken aanbiedt.

Een ‘groen’ gebouw

Het Famiflora-complex beslaat 23.000 m² bebouwde oppervlakte voor het tuin- en decoratiecentrum. Tevens is er een parking voor ruim 800 parkeerplaatsen. Het gebouw werd gerealiseerd met veel aandacht voor het milieu. Zo werd er maximaal gebruik gemaakt van hernieuwbare materialen en wordt er zeer doordacht omgesprongen met energie. Diverse technieken zorgen zo mee voor een zeer beperkte ecologische voetafdruk. De elektriciteit wordt zelf opgewekt met een zonnepaneleninstallatie van meer dan 1000 panelen. Daarnaast is er ook een WarmteKrachtKoppelings(WKK)-installatie, die de vloerverwarming voorziet van het nodige warme water én tegelijkertijd groene elektriciteit produceert als nevenproduct.

Er zijn ondergrondse en bovengrondse waterreservoirs voor meer dan 1,5 miljoen liter water, die niet alleen voorzien in opslag van water, maar die ook gekoppeld zijn aan het waterfilterings- en waterrecuperatiesysteem.

Lees meer  Zomerbloeiers terugknippen

Voor de hele familie!

Dit nieuwe tuin- en decoratiecentrum staat dicht bij de hele familie! Ieder gezinslid zal er zijn gading vinden: wanneer de ouders doorheen het tuincentrum en de decoratie-afdeling wandelen, zullen de kinderen ongetwijfeld aangetrokken worden door de dierenafdeling en de speeltuin. Een maaltijd in het restaurant of koffie met gebak op het gezellige buitenterras, zullen ervoor zorgen dat men ontspannen kan genieten van een daguitstap binnen een commercieel centrum van een nieuwe generatie.

Famiflora NV/SA

Jules Vantieghemstraat 14

BE-7700 Moeskroen  

Tel. (0032) (0)56/33.66.00

info@famiflora.be

Alle dagen open (behalve op dinsdag) van 9 tot 18.30 uur, ook open op zondag!

www.famiflora.be

www.facebook.com/famifloraNL