Onze tweede tuinenreis voert ons naar Ierland, en ditmaal naar het westen, waar de Keltische sfeer nog voelbaar is, en waar het klimaat garant staat voor weelderige plantengroei en een schitterende smaragdgroene omgeving, maar ook de stadjes en dorpjes, de bergen, bossen en rivieren, de zee, de meren en bronnen, de pubs en huizen van natuursteen.

Helaas is deze reis niet meer te boeken!

Dag 1.
We vliegen op Cork, en een gunstige aankomsttijd stelt ons in de gelegenheid om Coosheen Gardens  te bezoeken, de tuin van een der bekendste mensen van de Ierse tuinbeweging, Mrs Hester Forde. We kunnen er genieten van een mooi schouwspel van bladkleuren en bloemen en van planten  uit alle uithoeken van de wereld.
Vervolgens checken we in het hotel, voor de komende twee overnachtingen.

Dag 2.
Rondom Cork is er genoeg te beleven, en gaan we eerst naar de steeds mooier wordende tuinen bij Blarney Castle, aangelegd in diverse thema’s; dan naar Fota Island, met Victoriaanse kas en varen tuin, borders en een woodland garden. Tenslotte gaan we naar Beechwood, een heerlijke particuliere tuin vol met vaste planten, heesters en bolgewassen.

Dag 3.
Op weg naar de westkust bezoeken we eerst Derreen, waar het klimaat zo zacht is dat het volstaat met boomvarens en waar de eerste rododendrons werden ontscheept om te wennen aan het Europese klimaat.

Daarna bezoeken we de tuinen van Bantry House, aangelegd door de adellijke bewoners in de 19e eeuw, nadat ze tijdens hun Grand Tour onder de indruk raakte van de mooie Italiaanse sfeer van het Lago Maggiore en Como. Ook vinden we er een fraaie verdiepte tuin en een goede plantenverzameling.
Ook doen we twee kleine particuliere tuinen aan, vrijwel aan de kust, te weten Cois Cuain en Kilravock Gardens, beiden met een pikhouweel aangelegd maar nu uitbundig vol met soms tropische beplanting. De volgende twee overnachtingen zullen zijn in de buurt van Tralee.

Lees meer  Bloemen plukken uit pluktuin Fien Fleur

Dag 4.
We kunnen niet om deze klassieker heen, de beroemde Ring of Kerry, een prachtige rondrit over het schiereiland Iveragh, met heerlijke uitzichten en veel historie.


Tenslotte strekken we de benen in de fraaie tuinen van Muckross House.

Dag 5.
We verlaten graafschap Kerry en reizen naar Clare. We stoppen even bij de rozentuinen van Tralee, en gaan dan naar Glin Castle, om er de borders en de heestercollectie te bekijken. Vervolgens is er gelegenheid om te lunchen in Adare, met heer leuke cottages en winkeltjes. Daarna rijden we door naar de Cliffs of Moher, lekker uitwaaien op de 200 meter hoge kliffenkust, en even het bezoekerscentrum in.
De laatste drie overnachtingen zijn in de buurt van Lisdoonvarna.

Dag 6.

Vandaag staat in het teken van de Burren, langzaam rijden we langs de kust en maken diverse stops om de rijke wilde flora te determineren. Heel bijzonder is de aanpassingen van de planten aan de soms ruige omstandigheden van het gebied. Ook zien we de hunebedden en het bezoekerscentrum in Kilfenora. De gezamenlijke lunch hebben we in Ballyvaughn.

Dag 7.
Vandaag weer een prachtige tocht, ditmaal over Connemara. Afhankelijk van de omstandigheden rijden we of door naar Kylemore Abbey, waar benedictijner nonnen een meisjesinternaat hadden en waar de victoriaanse ommuurde tuin recentelijk gerestaureerd is, of me maken een uitgebreide stop in het leuke stadje Galway.

Dag 8.
Voordat we terugvliegen naar Nederland zullen we op weg naar Cork, nog een stop maken in de mooie oude tuin van Annesgrove, met reusachtige rododendrons, exotische mediterrane- en subtropische beplanting.
Helaas is deze prachtige reis weer voorbij en gaan we terug naar huis.

Lees meer  Eropuit in mei

Vluchtschema:
heen: 07-06-2022 – Amsterdam à vertrek om 9.20 uur; aankomst Cork 10.10 uur; vluchtnr: EL
terug: 14-06-2022 – Cork à vertrek om 17.10 uur; aankomst Amsterdam 20.00 uur ; vluchtnr. KL

De totale reissom is: € 1.699

Toeslag eenpersoonskamer: € 220

Inbegrepen:
rechtstreekse vlucht Amsterdam-Cork in Economy Class v.v. met Aer Lingus en KLM
– luchthavenbelasting en vliegbelasting
– 1 stuk handbagage van max. 10 kg.
– 20 kilo ruimbagage op de heenreis met Aer Lingus
– transfer luchthaven – hotel v.v.
– 7 nachten verblijf in diverse middenklasse hotels
– hotelverzorging op basis van logies, ontbijt en diner
– kamers voorzien van bad e/o douche en toilet
– touringcarvervoer voor bijgevoegd excursieprogramma
– deskundige reisleider Will Christiaanse
– gezamenlijke lunch in Ballyvaughn
– entrees voor de in het programma genoemde tuinen
– toeristenbelasting

Niet inbegrepen:
– niet genoemde maaltijden en drankjes
– niet genoemde entreegelden
– fooien en koffergelden
– ruimbagage op de terugreis met KLM, bij te boeken vanaf € 30
– reis- en annuleringsverzekering

Deze prachtige rondreis is te boeken via: groups@tui.nl, t.a.v. Jan Koopsen.

Voor meer informatie neem dan contact op met Lidy Verdoolaege: lidy@vipmedia.nl

Disclaimer
De reis wordt uitgevoerd door reisorganisatie TUI; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend onder Tuinseizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Alle wijzigingen zijn voorbehouden.

COVID-19 maatregelen
Wij kunnen ons voorstellen dat je momenteel veel vragen hebt over jullie groepsreis in relatie tot het Corona virus. Wij kunnen je in ieder geval geruststellen dat TUI alleen bestemmingen aanbiedt waarvan op het moment van reizen duidelijk is dat Nederlandse reizigers welkom zijn en waar een veilig en zo comfortabel mogelijk verblijf geboden kan worden. Onze afdeling Health & Safety houdt dit 24 uur per dag in de gaten. Daarnaast ben je er bij pakketreizen van verzekerd dat TUI je weer veilig naar huis brengt wanneer zich onverhoopt op bestemming een calamiteit voordoet. Of het nu gaat om een pandemie, natuurramp of andere calamiteit. Samen uit, samen thuis. Daarnaast werken wij met duidelijke TUI protocollen voor zowel de vliegreis als het verblijf op je bestemming.
Voor meer informatie hierover adviseren wij je een kijkje te nemen op onze speciale website https://www.tui.nl/corona-maatregelen/

Lees meer  Tijdens Week van de Groene Tuin

Geld-Terug-Garantie
We willen dat je ontspannen op vakantie kan met TUI. Krijgt jouw bestemming een negatief reisadvies omwille van bijvoorbeeld COVID-19, dan krijg je uiteraard je geld terug.