Een van de trendtuinen van 2017 is de geëmancipeerde tuin. Als jij ervan houdt om je tuin  gezellig aan te kleden, met een grote tafel waaraan gedronken en gegeten kan worden met familie en vrienden dan is deze trend echt iets voor jou. Deze stijl wordt geëmancipeerd genoemd, omdat er gespeeld wordt met mannelijke en vrouwelijke elementen.

Kleur in deze trendtuin
Er zijn geen blikvangers, de kleuren zijn gemengd en vriendelijk. Dit geeft een rustige sfeer. Zachte (pastel)kleuren vind je op stoere en robuuste potten en stoere kleuren op elegante vaasjes.
trendtuin 2017

Vormen
Er worden zowel ronde als strakke vormen gebruikt. Zo wordt een strakke stoel met zachte kussens gevuld. Dessins zijn zowel vrouwelijk decoratief als mannelijk minimalistisch met kleine ruitjes en streepjes.
trendtuin

Trendtuin met groen en verharding
Een combinatie van een verhard pad met mos of gras, een semi-transparant gordijn van groen afgewisseld met een muur passen goed in deze trend. Planten worden geïntegreerd  in een architectonische vormgeving zoals bijvoorbeeld grappig vormgegeven kastjes waar planten uit groeien.
trendtuin 2017

Plantencombinaties
Combineer sierlijke bloeiers als flox (Phlox), Zeeuws Knoopje (Astrantia), Japanse anemoon en daglelie (Hemerocallis) met een robuuste beuk (Fagus) en klimop (Hedera). Ook een leuke combinatie: stoere winterheide met elegante Anemone blanda.Trendtuin 2017

Techniek
Techniek wordt ook belangrijker in de tuin, bijvoorbeeld om de planten automatisch van water en voeding te voorzien. En natuurlijk willen we ook in de tuin in contact zijn met de buitenwereld. Daarom zijn luifels over stoelen belangrijk, zodat je ook op zonnige dagen goed op je tablet of smartphone kunt lezen.

Lees meer  Bloembollentrends 2019: van fluffy pastels tot pure eenvoud