We genieten steeds meer van onze tuin en buitenverlichting is daarom steeds belangrijker. Suslight biedt verschillende mogelijkheden om de tuin duurzaam te verlichten. Buitenverlichting brandt natuurlijk niet zo vaak als binnenverlichting, toch valt er wel degelijk een besparing te behalen en dit doe je natuurlijk met Suslight!

Suslight werkt uitsluitend met led tuinverlichting. Onze lampen verbruiken zeer weinig stroom maar de energie-efficiëntie is zeer hoog, oftewel de lampen hebben een laag stroomverbruik maar geven veel licht. Met het stroomverbruik van 1 ouderwetse gloeilamp kun je nu een flinke tuin verlichten.

Suslight kijkt bij buitenverlichting naar 3 principes:

  1. Met sfeerverlichting maak je je tuin tot het verlengde van de woonkamer.
  2. Functionele verlichting brengt veiligheid waarmee valpartijen voorkomen kunnen worden.
  3. Daarnaast kan verlichting ook preventief worden ingezet waardoor je ongewenste bezoekers buiten de deur houdt. Door gebruik te maken van zuinige verlichting kun je, zeker het preventieve licht, gerust de hele nacht laten branden.

Voor Suslight zijn milieu, duurzaamheid en innovatie belangrijke speerpunten.

 

Zo heeft led buitenverlichting niet alleen effect op mensen, maar ook op het leven van dieren en insecten. Veel lampen bevatten blauw licht, wat het milieu flink verstoord. Wij hebben het blauwe licht uit onze lichtbronnen gefilterd, waardoor insecten en andere dieren hier niet meer door verstoord raken.

De levensduur van lampen is voor ons van groot belang. Een lamp is immers een kostbaar product, die moet lang meegaan. Minstens even lang als een tuin. Waar sommige lampen misschien zo’n 4 tot 5 jaar meegaan, gaan onze lampen 16 jaar mee. Alle lampen zijn gecertificeerd op 75.000 branduren, dus wanneer de lamp gemiddeld 12 uur per dag brandt, moeten deze een levensduur van 16 jaar halen.

De armaturen van Suslight hebben een geïntegreerde lamp, je kunt deze niet verwisselen. Daarom hebben we er ook voor gezorgd dat het armatuur minstens net zo lang mee kan als de lamp zelf. We gebruiken gerecycled aluminium voor de lampen. Dat is een bewuste keuze, omdat bij de productie van nieuw aluminium veel energie verloren gaat. Door middel van een milieuvriendelijke coating maken we de armaturen vuil- en weerbestendig, zodat ze wel 20 tot 25 jaar lang meegaan. Mocht de lamp dan aan het eind van zijn levensduur komen, dan is deze volledig recyclebaar.

 

Suslight Nederland

Zeppelinstraat 14B

3846 CL Harderwijk

t. 085 5003 555

info@suslight.nl