Dit jaar is de zomer ongekend warm en droog. We genieten volop van het weer, maar de natuur heeft het zwaar te verduren. Zo ook het gazon, dat inmiddels bruin en verdord is wegens een gebrek aan water. Wat kun je er tegen doen en komt het nog goed?

Niets aan doen

Door de droogte is er momenteel geen onderhoud aan het gazon. Maaien is met deze droogte niet aan de orde . De kans groot dat je gazon helemaal verdroogd is. Je kunt hier helaas weinig tegen doen. Hoewel je het gebrek aan regen kunt compenseren door te sproeien, is dit ten zeerste af te raden. Nu er officieel sprake is van een watertekort kun je het schaarse water dat er is dan beter aan planten geven om te voorkomen dat zij dood gaan. Want het goede nieuws is; met je gazon komt het vanzelf weer goed.

droog gazon

Wachten

Het is even wachten op wat regen, maar komt er af en toe een bui dan zal je gazon vanzelf weer groen kleuren. Het is aan te raden dit even af te wachten. Mocht je gazon niet helemaal bij trekken kun je er later alsnog voor kiezen om wat bij te zaaien.

Van de nood een deugd

Jan de Rond uit Den Bosch maakte van de nood een deugd en ging met een gieter aan de slag op een vergeelde grasveld in het openbaar groen. Het duurde even, maar langzaam maar zeker kwam daar een glimlach tevoorschijn.

droog gazon

Lees meer  Hoe komt je gazon vol mos?