Staat er een stenen schuur of tuinhuisje op de grond van je (nieuwe) woning? Prijs je dan gelukkig in deze tijden, waarin we veelvuldig thuiswerken. Maar ook zonder corona is het een heerlijk verlengstuk van je huis en kan het dienst doen als kantoor, gameruimte, een mini-B&B of zelfs alles-in-één.

Zonde van de ruimte

Het is eigenlijk zonde om deze ruimte alleen te gebruiken voor tuingereedschap, de loungeset en de fietsen. Als het uit steen of beton is opgetrokken, is zo’n huisje makkelijk te isoleren. Een groot raam erin maken is ook een optie – het ligt er maar net aan hoeveel je wil investeren. Maar gezien de afgelopen periode, waarin een groot deel van Nederland thuiswerkte, is het niet zo’n gek idee om er een multifunctionele ruimte van te maken. Noem het een mancave, een womancave, een thuiswerkplek of gameruimte, het maakt niet uit. En voor die andere spullen draai je eventueel een extra houten schuurtje in elkaar.

Internet aanleggen

Heb je in deze ruimte wifibereik? Belangrijke vraag, anders kun je dat thuiswerken, series bingen, gamen of überhaupt op internet kijken op je buik schrijven. Met een wifiversterker of -booster is het allemaal zo geregeld. Als alles geïsoleerd, geschilderd en schoon is, kan het inrichten beginnen. Desktop of gaming laptop naar binnen, bureaustoel, kacheltje voor in de winter, leuke accessoires die je eraan herinneren dat je ‘buiten’ bent (plantjes), een bankje om op te relaxen en wat leuks aan de muur.

Compleet multifunctioneel

Maar misschien ben je veel commerciëler ingesteld en ben je diep van binnen de ultieme gastheer of -vrouw. In dat geval is er een leuk tiny house (erg hip) van te maken dat als B&B dienstdoet. Zeker in de zomer en het najaar van 2021 zijn Nederlanders op zoek naar verrassende plekken in eigen land om te overnachten. Een B&B kan zomaar een aardige bijverdienste zijn. En het inrichten ervan verschilt niet heel veel van het vorige idee, alleen denk je hier behalve aan wifi ook aan een bed, koffie- en theevoorzieningen en een eetgelegenheid. Slim inrichten tovert het geheel zelfs om tot ruimte die compleet multifunctioneel is en gebruikt kan worden als gameruimte, cave, B&B en logeerplek.

Lees meer  Wat is verticuteren? 

Nesteldrift

Kortom: een bijgebouwtje in je tuin is sowieso goud waard. Niet zozeer vanwege de inkomsten van een eventuele B&B, maar vooral omdat er een plek is om je terug te trekken. Daarnaast is de lol van het verbouwen en inrichten ook goed voor je gemoedstoestand, die omslaat in een soort nesteldrift. We zijn heel benieuwd naar je ontwerp, kijk hier voor inspiratie!