Je wilt jouw tuin graag een makeover geven, maar je weet niet helemaal hoe je het moet aanpakken. Je hebt immers niet zo veel ruimte, ondanks dat je graag buiten zit en geniet van wat frisse lucht. Gelukkig zijn er genoeg manieren om jouw kleine tuin te transformeren tot een plek die er leuk uitziet en ook erg knus is. Lees gauw verder voor een aantal tips die je helpen om jouw tuin een upgrade te geven!

Creëer een fijne zitplek

Er zijn een aantal elementen nodig om jouw tuin om te toveren tot een fijne plek. Denk hierbij aan planten, verlichting, leuke accessoires en tuinmeubelen. Een houten loungeset met een bijpassend tafeltje is daar een voorbeeld van. Je kunt ook kiezen voor een tweepersoons ligbed met kussens in een opvallende kleur zoals geel of blauw. Daardoor worden jouw meubelen dé eyecatcher van jouw tuin. Welke bank of stoel je ook kiest, ze zorgen ervoor dat jouw buitenplekje in ieder geval wat extra sfeer krijgt. Hierdoor is jouw tuintje geschikt om lekker tot rust te komen of lekker tot laat met gezelschap te kletsen.

Langer genieten in je tuin

De herfst staat na een mooie zomer weer voor de deur. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je de tuin niet meer kunt gebruiken. Met een terrasverwarming ben jij tijdens de koude dagen bestand tegen de kou en kun je alsnog genieten van jouw tuin. Ook hier heb je genoeg keuze. Het is bijvoorbeeld leuk om een tafelhaard te kopen. Deze is lekker klein en gemakkelijk te verschuiven. Heb je liever een grotere verwarming die je een vaste plek kunt geven? Dan is het ook mogelijk om een grote vuurhaard aan te schaffen. Zo’n verwarming is bovenal dus erg praktisch, maar het zorgt er daarnaast ook voor dat jouw tuin nog knusser wordt en je heerlijk kunt genieten ondanks de koudere dagen.

Lees meer  Zo ruim je jouw tuin goed op!

Ook al heb je maar een paar vierkante meters, je kunt jouw tuin alsnog opfleuren en er iets moois van maken! Dit kun je bijvoorbeeld doen door een loungeset neer te zetten waar je kunt uitrusten. Om de koudere dagen in jouw tuin door te komen is er ook nog de optie om een terrasverwarming aan te schaffen. Ben je benieuwd naar nog meer artikelen om jouw tuin nieuw leven in te blazen? Neem dan gauw een kijkje bij de webshop van Fonteyn!