Advertorial

26 september t/m 3 oktober organiseert KRAS/TUI een reis naar de Italiaanse Meren

Het Lago Maggiore was één van de eerste bestemmingen van de rijke Engelsen die eind 19e eeuw het ‘toerisme’ uitvonden. Midden in het meer liggen de Borromeïsche eilanden. Stresa vormt het belangrijkste vertrekpunt van de boten naar deze eilanden. Achter dit stadje liggen statige oude villa’s met mooie romantische tuinen. Van hieruit kun je met een kabelbaantje naar de top van de Monte Mottarone. Daar heb je een werkelijk spectaculair uitzicht op de omringende bergen!
Deze reis wordt begeleid door tuinenkenner en deskundige reisleider Will Christiaanse.

Lago-Maggiore

Dag 1 26-09-2019

Vertrek vanaf Amsterdam naar de luchthaven Malpensa, Milaan.
Transfer naar hotel Flora*** in Stresa.
hotel Flora*** in Stresa

Dit hotel ligt aan de oevers van het Lago Maggiore, op 10 minuten lopen van het centrum van Stresa en biedt uitzicht op de Borromeïsche eilanden. De kamers beschikken allemaal over een balkon, satelliet-tv, airco en badkamer. Het hotel beschikt over een bar bij het zwembad en een restaurant.

Dag 2 27-09-2019 – Borromeïsche eilanden

In de morgen geniet je van het ontbijt in het hotel. Daarna bezoeken we Stresa aan de meest schilderachtige oever met het Parco Pallavicino, een mooi park met een rozentuin en dierentuin.
De Borromeïsche eilanden liggen  in het Italiaanse deel van het Laggo Maggiore waar we een bezoek gaan brengen aan deze 3 eilanden:
– Isola Madre is een tropische tuin vol exotische planten en witte pauwen en de villa van de familie.
– Isola Bella met het 17e –eeuwse  Palazzo Bella.

Borromeïsche eilanden
– Isola Pescatori is het minst opvallend met zijn bescheiden vissersdorp en uitstekende restaurants met verse vis uit het meer, waar we de gezamenlijke lunch gebruiken.

Dag 3 28-09-2019 – Comomeer

Vandaag gaan we op weg naar het Comomeer en bezoeken hier de tuinen van Villa Carlotta. In de tuin zijn veel trappen, fonteinen en beeldhouwwerken. In de botanische tuin groeien meer dan 150 verschillende azalea’s, rododendrons, ceders en redwood bomen. Vanaf de tuinen van de villa heb je een schitterend uitzicht op het Comomeer. Hierna gaan we naar  Villa Balbionella omgeven door een prachtige tuin die hoog boven het meer ligt.

Lees meer  Trendtuinen 2019 - rust, duurzaamheid en gezondheid

Dag 4 29-09-2019 – Brenta

Vandaag bezoeken we Villa Della Porta Bozzolo bij Brenta met een spectaculaire en monumentale Italiaanse tuin. Een origineel decor van terrassen uitgehouwen in steen die de heuvel opgaan net het grote groene gazon van het ‘theater’, met de visvijver en een steil pad naar het panoramische uitzicht.; ook bezoeken we Villa Cicogna Mozzoni bij Besano, deze villa is een prachtig gelegen renaissancevilla vanwaar de familie kon jagen op beren en wilde zwijnen. Het U-vormig gebouw omsluit de formele tuin, binnen en buiten versierd met fresco’s. Mooie verbinding van het interieur en exterieur. Ook zijn er trellis met fruit of bloemen en alle ruimtes, inclusief de magistrale uitzichten, vormen een geïnspireerd geheel.

Villa Cicogna Mozzoni

Dag 5 1-10-2019 – Verbania en Stresa

Na het ontbijt bezoeken we de tuin van Villa Taranto in Pallanza.
Villa Taranto_Lago Maggiore

Een bijzonder mooie botanische tuin die bloeit van lente tot herfst met een prachtige collectie bomen en (perk)planten, verfraaid met beelden, terrassen, fonteinen en watervallen.
In de middag gaan we met de gondel vanuit Stresa naar de Mottarone met halverwege een stop om de botanische tuin Giardino Alpinia te bezoeken. Deze tuin ligt op een hoogte van 800 meter boven stresa met vooral bloemen en planten uit de Alpen.

Mottarone 

Dag 6 01-10-2019 – Comomeer

Weer een lange dag voor bezoek aan het Comomeer. Na het ontbijt gaan we met de bus op weg naar Villa Monastero en Villa Cipressi bij Varenna. In de middag nemen we de boot van Varenna naar Bellagio waar we de tuinen van Villa Melzi bezoeken.

Lees meer  Grootste groene gevel ter wereld in België

Villa Melzi

Francesco Melzi d’Eril, de hertog van Lodi, vice-president van de allereerste Italiaanse Republiek en persoonlijke vriend van Napoleon, besloot aan het begin van de 19e eeuw een zomervilla te laten bouwen aan het Comomeer. Het tuinontwerp werd gemaakt door Luigi Canonica en Luigi Villoresi, die ook verantwoordelijk waren voor het groen rondom de koninklijke residentie in Monza. Tussen 1808 en 1810 werd het landgoed stukje bij beetje zoals het nu nog altijd te bewonderen is, op het snijvlak van bergen en water, met naast veel bloemen, planten en bomen een prachtig monument voor de Italiaanse dichter Dante en zijn grote liefde Beatrice. Dit beeld zou Liszt hebben geïnspireerd tot zijn Dante Sonate. De oude sinaasappelkas biedt tegenwoordig onderdak aan allerlei memorabilia en prenten uit de tijd van de eerste Italiaanse republiek. 

Dag 7 2-10-2019 – Cannobio

Daarna gaan we naar het levendige en romantische plaatsje Cannobio met een lange historie met smalle, geplaveide straatjes en talloze winkels. Langs de oevers van het meer ligt een lange promenade met restaurants en cafés, waar je geniet van een prachtig uitzicht over het meer.

Dag 8 3-10-2019 – terugreis

De ochtend hebben we nog vrije tijd om te genieten van het hotel, Stresa en het Lago Maggiore. In de namiddag volgt de transfer naar de luchthaven Malpensa bij Milaan. Aangekomen in Amsterdam is dit het einde van de reis naar Italië.

De totale verkoopprijs van deze mooie reis is: € 1.345

Inclusief:

– rechtstreekse vlucht Amsterdam – Milaan in Economy Class v.v. met KLM
– luchthavenbelastingen
– 1 stuk handbagage en een persoonlijk item van max. 12 kg totaal
– transfer luchthaven – hotel v.v.
– 7 nachten verblijf in hotel met  hotelverzorging op basis van 7 x halfpension
– 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
– touringcar vervoer voor bijgevoegd excursieprogramma
– deskundige reisleider Will Christiaanse
– audio systeem
– boot ticket Stresa – Borromeïsche eilanden
– boot ticket op het Comomeer tussen Varenna en Bellagio
– boot ticket Stresa – Cannobio v.v.
– tickets kabelbaan Mottarone
– gezamenlijke lunch op Isola Pescatore
– toeristenbelasting
– entrees voor de in het programma genoemde tuinen en villa’s.

Lees meer  Hazelnoot in eigen tuin

Niet inbegrepen:

– ruimbagage bij te boeken tegen € 50 p.p.  retour
– Eenpersoonskamer toeslag € 160
– niet genoemde maaltijden en drankjes
– niet genoemde excursies en entreegelden
– fooien en koffergelden
–  reis- en annuleringsverzekering

Disclaimer

De reis wordt uitgevoerd door Kras/TUI Reizen; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend onder Tuinseizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Het programma is met veel aandacht en zorg uitgezocht. Toch kan het gebeuren dat er wijzigingen zijn. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve of gewijzigde informatie, ook niet van partijen waarmee wij samenwerken. Alle wijzigingen zijn dus voorbehouden.

Boeken:

Je kunt deze reis direct boeken via internet. Ga naar www.kras.nl/GW4643 en vul je gegevens in. Telefonisch boeken kan ook via: (0031) (0)88-0 885 886.
Tui/Kras is telefonisch bereikbaar: maandag t/m zaterdag: 8.30-23 uur.
Voor informatie kun je contact opnemen met Jan Koopsen van Kras/TUI, tel. (0031)-(0)73 599 9270

Verzekeringen:
Annulerings- en/of reisverzekering is bij boeking te regelen.

Download hier de pdf:
Italiaanse Meren