Vanaf eind november worden er al voorgetrokken bloembollen op pot verkocht. Hiermee kun je gemakkelijk zelf een mooi kerstarrangement maken.

Heel geschikt zijn rode tulpjes die je in kleine vaasjes bij elkaar op tafel kunt zetten. Met wat mooie (kerst)takken en sfeerlichtjes heb je al snel een originele kerstversiering gemaakt.

Ook andere bollen lenen zich uitstekend voor de feestmaand. Witte narcissen zijn bijvoorbeeld ook heel stemmig en in menig traditioneel kerststukje prijkt in het midden een heerlijk geurende hyacint.Maar het kan ook eigentijds: bijvoorbeeld door groepjes witte hyacinten in kleurige potjes bij elkaar te zetten. Of je kiest juist voor identieke potten en je zet daar bollen in verschillende tinten in, zoals laagblijvende rode en oranje tulpjes.

Nog een leuk idee: je neemt een grote, platte schaal en je zet daar wat potjes met bloembollen op, aangevuld met sfeerlichtjes, kerstballen en andere kerstversieringen. Zorg wel voor enige samenhang tussen de onderdelen, dus beperk het aantal tinten en ga bijvoorbeeld voor zilver en wit met een enkel rood accent.

Lees meer  Winterjas voor kuipplanten