Een klimaatbestendige tuin vermindert niet alleen mogelijke wateroverlast, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit en leefbaarheid van de tuin. En met het veranderende klimaat wordt dit alsmaar belangrijker. De betonklinkers en tuintegels van MBI bieden een goede oplossing voor een klimaatbestendige tuin.

 

Tuinverhouding 40/60

Wij zijn steeds meer op zoek naar een groene en gezonde tuin, voor mens én dier. Dit moet niet afdoen aan een mooie uitstraling en praktische wensen. Daarbij moet functionaliteit, in de vorm van sierbestrating, en natuur in balans zijn. MBI adviseert een verhouding van 40/60 tussen bestrating en groen. De sierbestrating draagt bij aan een praktische en onderhoudsvriendelijke tuin en groen maakt o.a. natuurlijke infiltratie van water mogelijk. Meer groen zorgt natuurlijk ook voor meer koelte. Tip: wist je dat een boom echt een natuurlijke airco is? Onder een boom is het altijd een paar graden koeler.

 

Open bestrating van MBI

Open bestrating biedt een goede oplossing voor de balans tussen ‘grijs en groen’. Daarbij kun je kiezen uit vele soorten open stenen en tegels. De NCB klinkers hebben een half open verband en worden regelmatig toegepast in de tuin of voor de oprit. De open gedeelten in de steen staan grasgroei toe. Daarnaast zijn er ook de Capital L+T stenen, bijzondere vormen voor het creëren van een uniek open verband. Of kies bestrating met een meer natuurlijke uitstraling zoals de Citta Klimata, een tegel die ogenschijnlijk uit losse, afgeronde steentjes bestaat. Dit bevordert niet alleen waterinfiltratie en biodiversiteit, maar geeft bovendien een uniek karakter aan de tuin. Tip: wil je wel het waterafvoerende vermogen van openbestrating maar liever niet dat er gras tussen groeit? Vul de open ruimten dan op met grof split.

Lees meer  Populaire siergrassen voor in de tuin!

 

Waterbeheer in eigen tuin

Je kunt waterbeheer in de tuin naar een nog hoger niveau tillen door ook te denken aan wateropslag. ACO heeft hiervoor een totaaloplossing waarmee hemelwater wordt afgevoerd, opgeslagen en uiteindelijk teruggegeven aan de grond, flora en fauna. Voor afvoer zijn gootjes geschikt. Voor wateropslag en teruggave zijn er de RainBloxx. Dit zijn duurzame en lichtgewicht blokken van steenwol die het water opzuigen en het in drogere periodes geleidelijk afgeven aan de grond of beplanting. Zo wordt de waterbeheer volledig in eigen tuin geregeld.
Om meer te weten over het klimaatbestendig inrichten van je tuin met o.a. speciale sierbestrating, ga naar www.mbi.nl

Vind een MBI Dealer: www.mbituin.nl/erkende-dealers