Leucothoe laat het hele najaar zien hoe mooi hij is. De groene bladeren kleuren dan wijnrood. Oktober is een uitstekende maand om Leucothoe een plekje in de tuin of op het terras te geven. In een handomdraai zorgt deze groenblijver voor extra kleur.

Hoe lichter de plek, hoe mooier de verkleuring

Leucothoe krijgt in het voorjaar trossen met witte of roze bloemetjes, maar het is vooral het blad dat de aandacht trekt. Het varieert van lancetvormig tot langwerpig en van egaal groen tot bont. In totaal zijn er zo’n 25 verschillende soorten. Elk nieuw Leucothoeblad begint lichtgroen en kleurt verder naar donkergroen. In het najaar krijgt de plant die wijnrode gloed. Hoe lichter de plek waar Leucothoe staat, hoe mooier de verkleuring.

Leucothoe

In een pot

Behalve in de tuin kun je Leucothoe ook prima een plekje geven op je balkon of terras. Met de potkeuze benadruk je jouw stijl. Voor een extra natuurlijke uitstraling zet je de plant bijvoorbeeld in een houten pot. Een grote metalen bak zorgt voor een stoerdere sfeer. Zeker wanneer de bak door weersinvloeden een verweerde look heeft.

tuinplant van oktober

Verzorging

Plant Leucothoe bij voorkeur op een beschutte plek in de halfschaduw. Geef verder in droge periodes voldoende water. En daarnaast is het vooral genieten met makkelijke plant. Heb je Leucothoe in een pot gezet? Dan is goede afwatering belangrijk. Dat kan door middel van een gat onderin de bodem van de pot of gebruik hydrokorrels.

Tuinplant van de Maand oktober

Leucothoe staat in oktober als Tuinplant van de Maand in de spotlights. ‘Tuinplant van de Maand’ is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl. Kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel te inspireren en te enthousiasmeren. Een tuin is namelijk geen tuin zonder planten.

Lees meer  9x mooie bijenplanten voor jouw tuin

Wist je de verkleuring van een plant, boom of heester afhangt van de plek waar hij staat? Lees hier meer.

Meer informatie over Leucothoe en andere tuinplanten vind je op Mooiwatplantendoen.nl.