Beeld: Borek Tuinmeubelen en Nouv’eau

Een nieuwe uitstraling

Ieder seizoen heeft zo zijn charme. Zo ook de winter die nu ons land in de greep houdt. Met de koude wind in je gezicht, de knisperende sneeuw onder je voeten en een dikke jas om je lijf is het heerlijk wandelen door de natuur. Wetende dat thuis of in een restaurant of café op de route de haard brandt om je weer op te warmen. Hoge buitentemperaturen zijn in Nederland en België in ieder geval nog een paar maanden niet aanwezig. En toch zijn de wintermaanden de beste maanden om na te denken over de inrichting van de tuin. Dus kruip lekker onder een dekentje en zoek op online platforms zoals HOOG.design naar tuininspiratie. De foto’s van prachtige tuinen, buitenruimtes, overkappingen en zwembaden zorgen dan ongetwijfeld voor extra warmte tijdens deze koude maanden.

Voor een nieuwe look-and-feel van de tuin hoef je natuurlijk niet te kiezen voor een grondige metamorfose. Ook de aanleg van een nieuw terras of de realisatie van een overkapping kunnen al voor een prachtige nieuwe uitstraling zorgen. Kies bijvoorbeeld voor een sfeervol terras met grote tegels of een verhoogd terras dieper in de tuin. Ook een overkapping hoef je natuurlijk niet aangrenzend aan de woning te plaatsen. Kies je voor een andere plek in de tuin, dan zorg je immers voor speelsheid en verrassing in de tuin.

Schoonheid en luxe

Uiteraard zijn luxe tuinmeubelen onmisbaar om vervolgens de juiste sfeer in de tuin te creëren. Scrol op internetplatforms heerlijk langs de veelzijdige en onderscheidende collecties van de (inter)nationale topmerken om te bepalen welke stijl nu het beste bij jouw smaak en tuin past. Strak design, kleurrijk of meubels met een robuuste uitstraling? Of een combinatie van stijlen? En creëer vervolgens de sfeer van een luxe en vooral comfortabele buitenkamer. Een heerlijke plek die volledig past bij jouw persoonlijkheid en uitblinkt in schoonheid en luxe. Dit kan met een luxe loungeset, waarop het in alle comfort heerlijk toeven is of met een royale en robuuste eettafel in combinatie met bijpassende stoelen. Of je plaatst een van de twee benoemde sets op het terras bij de woning en de andere set dieper in de tuin of onder de overkapping. Zorg dan wel direct voor goede verlichting en eventueel voor een warmtebron, zodat de heerlijke zomeravonden in de tuin nog net wat langer kunnen duren. Want hebben we die niet het liefst? Avonden die mogen blijven duren en waarop we herinneringen voor het leven maken.

Lees meer  Wat is verticuteren? 

Een luxe eyecatcher

En als we dan toch aan het wegdromen zijn bij tuinperfectie: wat zeg je van een zwembad in tuin? Een luxe eyecatcher die zorgt voor blijdschap en comfort en die maakt dat je je in een buitenlands oord waant. Een verkwikkende plons in de ochtend of een heerlijk zwembadfeest voor jong en oud in de middag: een zwembad in de tuin is een vorm van pure luxe. Vraag een vakkundig en ervaren zwembadspecialist naar de mogelijkheden die er zijn op het gebied van bijvoorbeeld grootte en afwerking. Ook kunnen zij op basis van hun kennis en ervaring de beste plek voor het zwembad bepalen. En oké, het kan natuurlijk nóg luxer. Want maakt een poolhouse het exclusieve plaatje niet nog completer? Een heerlijke plek waar je na het zwemmen in alle comfort kunt genieten van een drankje en waarin een haardpartij, een bar en een televisie voor extra sfeer zorgen. Het ultieme tuingevoel achter jouw eigen huis. Welke keuze je na het struinen op internet ook maakt, zorg in ieder geval voor een prettige sfeer in je tuin. Daar zorg je binnen ook voor, dus waarom niet op de plek waar het in de lente en de zomer heerlijk toeven is?