Wil je ook een tuin in zuidelijke sfeer? Deze planten passen hier perfect bij, ze houden allemaal van zon en warmte.  

1. Olijf

Een (oude) olijfboom in je tuin doet meteen denken aan vakanties in mediterrane landen. Vooral in een grote pot op het terras vormt hij een echte blikvanger. Bescherm een olijf ’s winters wel tegen strenge vorst of zet hem tijdelijk in de berging.

oleander

2. Oleander

Een prachtige mediterrane kuipplant is oleander. Zet hem ’s zomers op een zonovergoten, beschutte plek en plaats de pot in een schotel die je regelmatig vult met water. In een mooie zomer kan een oleander wel tot eind september bloemen geven. Vriest het ’s winters harder dan vijf graden, zet deze kuipplant dan binnen op een koele plek.

toscaanse jasmijn

3. Toscaanse jasmijn

Wil je een wintergroene klimplant die ’s zomers eindeloos doorbloeit en een heerlijke geur verspreidt? Dan is de Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) een geweldige keuze. Plant hem vlakbij het terras, zodat je optimaal van het zoete aroma kunt genieten.

salie

4. Echte salie

Mediterrane kruiden zoals tijm, rozemarijn en echte salie (Salvia officinalis) mogen in een tuin in zuidelijke sfeer uiteraard niet ontbreken. Het zijn niet alleen heerlijke keukenkruiden, maar ze ogen ook heel mooi, zoals deze Salvia officinalis ’Berggarten’ met zijn prachtige zilvergrijze blad. Plant deze mediterrane kruiden in goed doorlatende grond of in potten met luchtige potgrond.

brandkruid

5. Brandkruid

Een mooie en makkelijke vaste plant is brandkruid (Phlomis russeliana). Deze valt op door de 80-100 cm hoge bloeistengels met – in etages – lichtgele bloemen in kransen. De bloei loopt van mei tot eind augustus. Ook het wollige, olijfgroene blad is decoratief, net als de uitgebloeide bloeistengels die ’s winters fier overeind blijven staan.

Lees meer  5x vrolijke zomerbloeiers

Op zoek naar nog meer vrolijke zomerbloemen? Klik hier!