Chrysanten zijn er in talloze soorten en kleuren. In totaal zijn er meer dan 10 hoofdkleuren verkrijgbaar: van geel tot paars en van roze tot groen. Ook is er een grote diversiteit in bloemvormen.

Chrysant

Bloemvormen
De chrysant kent veel verrassende verschijningen. Je kunt je qua styling uitleven met bijvoorbeeld klein- of grootbloemige soorten. Die hebben veel verschillende kleuren en diverse vormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spinachtig tot pomponvorm.  Elke chrysant heeft een sterke steel, zodat je eindeloos met de bloemen kunt variëren. Van hoge tot lage arrangementen en zowel in vazen als in steekschuim. En omdat chrysanten ‘allemansvriendjes’ zijn, kun je ze ook prima combineren met andere snijbloemen zoals bijvoorbeeld rozen en Anthuriums.

2

Makkelijke bloemen
Met een paar eenvoudige tips geniet je met gemak drie weken lang van een kleurrijke bloemenpracht.
– Vul een schone vaas met water op kamertemperatuur. Een laag van 15 cm is voldoende.
– Voeg snijbloemenvoeding toe.
– Snijd met een scherp mes de bloemsteel schuin af en verwijder de bladeren zodat ze niet in het water hangen.
– Zet chrysanten liever niet in de volle zon, bij de verwarming of vlak in de buurt van fruit.
– Ververs het water om de vijf dagen en vul het regelmatig bij.

Chrysant

Chrysant

Symboliek
Met de stijlvolle chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur in huis als een flinke dosis geluk. Deze bloem staat namelijk voor lang leven en geluk. Ook leuk om cadeau te geven dus!

3

Herkomst
De chrysant komt oorspronkelijk uit China en Japan. Rond 1700 is de bloem ook in Europa geïntroduceerd. De naam van de chrysant is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem).

Lees meer  10 mooie bodembedekkers - onderhoudsvriendelijke tuin

Wil je ook makkelijke planten in de tuin? Kijk hier voor tips!