Deze modern klassieke tuin in Genemuiden ademt een heerlijk rustige, enigszins mediterrane sfeer. Door de uitgekiende beplanting is de tuin bovendien jaarrond aantrekkelijk. Het ontwerp is van Bart Bolier van BUYTENGEWOON.

Bart Bolier: “Wat deze tuin bijzonder maakt, is het hoogteverschil; het terras achterin ligt 60 cm lager en dat is bepalend voor het ontwerp. De tuin is in twee stukken gedeeld, om twee keer 30 cm hoogteverschil op te vangen. Het eerste deel bij het huis is het zichtgedeelte, het tweede deel is het zitgedeelte. Het klinkerpad trekt beide delen samen. Het terras heeft de functie om met meerdere mensen te zitten, op de bestaande veranda bij het huis zitten de bewoners vaak als ze met zijn tweeën zijn. Verder heb ik geprobeerd de tuin een rustige uitstraling te geven, terwijl er toch genoeg gebeurt; dat probeer ik altíjd te doen. De meeste beplanting blijft in de winter groen. In de winter is de tuin bijna net zo mooi als in de zomer, misschien nog wel mooier door de siergrassen en het beukenblok die dan mooi bruin zijn.”

Tuin
Achtertuin van 6 m breed en 12 m diep, gericht op het oosten. De tuin heeft een niveauverschil; achterin ligt de tuin 60 cm lager dan bij de woning.

Woning
Monumentaal pand aan de haven.

Bewoners
Jong stel.

Wensen
1. Modern klassieke tuin
2. Strak
3. Gestucte muren
4. Water
5. Terras achterin de tuin

Bovenstaand artikel is gepubliceerd in Tuinontwerp 2 – 2014.

Details

Soort: Achtertuin
Grootte: Klein (<100 m2)
Ligging: Oost

Gegevens ontwerper

BUYTENGEWOON tuinontwerp | tuinrealisatie
Veenweg 66
8075 PS Elspeet

Lees meer  Moderne en functionele voortuin met vijver