De spaaractie van Albert Heijn zwengelt de moestuingekte flink aan in Nederland. Inmiddels ontspruiten in veel huishoudens kleine plantjes. Gaan de kersverse moestuiniers ook oogsten, of blijft het bij ontkiemende zaadjes in kweekpotjes? Voorlopig laten we er geen gras over groeien, zo blijkt uit gegevens van online winkelcentrum beslist.nl. De vraag naar tuinkassen stijgt explosief.

Zodra de gespaarde moestuinzaadjes in de kweekpotjes tot kleine plantjes zijn ontkiemd kan het echte tuinieren beginnen: het is nu tijd om de gewassen te verpotten. De groente-, fruit- en kruidenplantjes groeien het snelst bij voldoende daglicht en warmte. Een in het zonlicht geplaatste tuinkas voorziet in deze eerste levensbehoeften.

Vraag naar tuinkassen verdubbeld
De moestuintjesspaaractie lijkt de vraag naar tuinkassen en kweekbakken sterk aan te wakkeren. Sinds de start van de actie, op maandag 16 februari 2015, zochten online shoppers op beslist.nl twee keer zo vaak naar tuinkassen als in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om meer dan twintigduizend bezoekers in totaal. Dit aantal loopt dagelijks verder op.

Kleine modellen populair
st
Met name de kleinere kassen en kweekbakken, die in vrijwel elke tuin passen, zijn bijzonder in trek. Specifieke modellen kunnen aan de muur of op het balkon worden geplaatst. Beslist.nl signaleert ook grote belangstelling voor plantenbakken. De vraag naar tuinaarde, een onmisbaar ingrediënt bij het moestuinieren, vervijfvoudigde zelfs in de afgelopen weken.

De Tuin op Tafel
Ook in de ban van het moestuinieren? Lees dan het tijdschrift De Tuin op Tafel, het enige Nederlandstalige magazine over moestuinieren én koken. Bestel dit magazine in de Vipwinkel

Lees meer  Nieuw magazine De Tuin op Tafel