Bomen zijn een prachtig – en vaak opvallend – element in je tuin. Ze creëren sfeer, bieden privacy en zorgen voor een heerlijk plekje in de schaduw. Of wat dacht je van je prachtig aangelegde border met groen en de trots van elke tuin; de vijver. Met de juiste professionele tuinverlichting geef je jouw tuin ook een magisch tintje na zonsondergang. Maar welke type tuinverlichting kies je als beste verlichting voor jouw bovengenoemde element? Dát en meer lees je in dit artikel.  

Verlicht je boom subtiel vanaf onder met grondspots

Kies je voor grondspots om je boom professioneel uit te lichten? Dat kan, maar kijk altijd eerst even naar de ondergrond van de betreffende boom. Grenst je boom aan een pad of aan je oprit? Misschien staat de boom naast het terras of is deze omringd door laag gras; in al deze gevallen zijn grondspots de beste keuze als het gaat om de juiste buitenverlichting. Grondspots bieden namelijk gericht licht én zijn gemakkelijk weg te werken in de ondergrond. Staat je boom ergens waar ook gelopen of gereden wordt? Zorg er dan voor dat de grondspots overrijdbaar zijn.

Borderverlichting: sfeervol én veilig

Een veelgebruikte manier om een afgebakend stukje groen aan te leggen, is door een border te plaatsen. Dit geeft een strakke, georganiseerde en weelderige uitstraling. Het toevoegen van tuinverlichting aan je border geeft je tuin net dat beetje extra flair. Als je borders zorgvuldig hebt gevuld met planten en siergrassen, wil je er natuurlijk ook ’s avonds van kunnen genieten. Door het groen en de bloemen met de juiste verlichting in de schijnwerpers te zetten, geef je je buitenruimte eenvoudig een betoverende sfeer.

Lees meer  Perfect dagje uit: Botanische Tuinen in Utrecht

Bij in-lite hebben we een prachtig assortiment borderverlichting ontwikkeld. Naast het esthetische aspect is het belangrijk om ook naar de functionele kant van tuinverlichting te kijken om de veiligheid in je tuin te waarborgen. Als de border grenst aan de oprit, een pad of een terras, is het handig om deze gebieden indirect te verlichten, zodat je in het donker goed kunt zien waar je loopt.

Jouw vijver in de spotlights

Een vijver wordt vaak beschouwd als de eyecatcher van de tuin. Of hij nu groot of klein is, hij trekt altijd de aandacht. Overdag in elk geval. Maar als je ’s avonds ook graag in de tuin zit en van je vijver wil genieten, dan is vijververlichting, zowel boven als onder water, een waardevolle toevoeging. Het creëert niet alleen een prachtig uitzicht en zorgt voor sfeer en gezelligheid, maar het verhoogt ook de veiligheid. Vijververlichting biedt namelijk uitkomst als je in het donker thuiskomt, zodat je in ieder geval geen natte voeten krijgt. Daarnaast kun je vijververlichting ook inzetten voor het verlichten van een zwemvijver of zwembad.

Voor advies of hulp: neem contact op met in-lite

Wil je meer weten over hoe je je boom, border of vijver kunt verlichten? in-lite helpt je graag. Ook met het maken van een compleet lichtplan als dat nodig is. Op bovenstaande vragen, kunnen wij jou precies antwoord geven. Ontdek wat er allemaal mogelijk is met het in-lite-systeem en maak je tuin écht af! Om de perfecte sfeer of veiligheid te creëren met tuinverlichting, helpen wij je graag. Daarnaast staat onze website boordevol inspiratie en andere leuke tips.

Lees meer  De voordelen van de kant-en-klare borderpakketten van Yarinde

Voor contact bezoek onze website www.in-lite.com of bel naar +31 184 688 760 en kom direct in contact met onze customer service.

Veelgestelde vragen

Welke spot om boom te verlichten?

Als je op zoek bent naar de ideale manier om je boom te verlichten, raden we aan om een grondspot te gebruiken. Grondspots zijn namelijk perfect voor het creëren van een sfeervol effect én veiligheid.

Een uitstekende keuze binnen het assortiment van in-lite is BIG SCOPE NARROW. Deze krachtige grondspot is ontworpen om hoge objecten zoals bomen te verlichten. Dankzij de smalle lichtbundel accentueert het de stam en de takken van de boom op een prachtige manier. BIG SCOPE NARROW is ook nog eens eenvoudig te installeren en volledig aan te passen aan jouw specifieke verlichtingsbehoeften.

Hoe kun je het beste je vijver verlichten?

De beste manier om je vijver te verlichten is door een combinatie van onderwater- en verlichting rondom de vijver te gebruiken en te plaatsen. Onderwaterverlichting, zoals in-lite SUB, creëert een betoverend effect en accentueert vissen en waterplanten. Plaats spots zoals BIG SCOPE rondom de vijver om de omtrek te benadrukken en veiligheid te waarborgen. Verlicht specifieke elementen in en rond de vijver voor extra sfeer en speelsheid. Deze combinatie zorgt voor een sfeervolle en functionele vijververlichting.

Verlichten van je border: hoe doe je dat?

Om je border optimaal te verlichten, gebruik je een combinatie van grondspots en staande lampen. Grondspots, zoals SCOPE, accentueren planten en siergrassen van onderaf. Staande lampen, zoals LIV, zorgen voor een gelijkmatige verlichting van de hele border. Plaats de verlichting strategisch om een mooie balans tussen licht en schaduw te creëren. Deze aanpak zorgt voor een sfeervolle en veilige tuin, zowel overdag als ’s avonds.