Een bos rozen of een prachtige, perfecte roos van je geliefde. Op Valentijnsdag verrassen duizenden mensen elkaar met rozen. Romantisch toch? Maar waar komt het toch vandaan dat we met Valentijnsdag elkaar rozen geven. Tulpen zijn toch ook mooi?

Bloemen en kleuren dragen een bepaalde symboliek met zich mee. Zo staat de roos voor liefde en genegenheid. En de kleur rood voor liefde, roze voor romantiek, wit voor puurheid en groen voor hoop. Een bos rode rozen is dus de perfecte combinatie van liefde en genegenheid. Verschillende kleuren rozen hebben ook een verschillende betekenis:

Rode roos: Liefde & Schoonheid
Roze roos: Romantische liefde
Gele roos: Geheime liefde
Witte roos: Vriendschap
Rode & witte rozen: Onschuldige liefde (vertrouw me)

Rozen, gekleurde, kleuren, liefde, valentijnsdag

Anoniem

Het is een traditie dat de bos rozen, of dat kaartje, anoniem bezorgd wordt op Valentijnsdag. Deze traditie komt voort uit de legende van de Romeinse priester Valentijn die zo’n 270 jaar voor Christus leefde. Hij zou in het geheim huwelijken van soldaten voltrekken terwijl het in die tijd voor hen strikt verboden was om te trouwen. Een ander verhaal dat de ronde doet, is dat Valentijn, ondanks het verbod van keizer Claudius II, in het geheim stelletjes volgens het christelijk geloof in de echt verbond. Daarna gaf hij het pasgetrouwde stel bloemen uit zijn eigen tuin. Tegenwoordig is het allang niet meer zo dat alle verrassingen anoniem gegeven worden, ook al geeft het die bos rozen wel net wat extra’s.

Wil je creatief zijn deze Valentijnsdag? Ga dan aan de slag met dit romantische cadeaudoosje vol rozen!

Lees meer  Verbena bonariensis - Maandenlang kleur

Tulpen

Toch is een bosje tulpen met valentijn ook super romantisch, de tulpen staan namelijk voor ‘voor altijd samen’. De rode tulp staat voor ‘de perfecte liefde’!

rode tulp, liefde, valentijnsdag

Meer liefdevolle bloemen

Naast rozen en tulpen, zijn ook de ranonkel en anjer hele liefdevolle bloemen. De ranonkel staat voor charme en de anjer voor toewijding. Maar eigenlijk is ieder bosje bloemen natuurlijk een teken van liefde!

Rozen in een vaas zijn prachtig, maar in de tuin nog veel mooier. Plant rozen nog in februari!