Moderne rozen zijn meestal doorbloeiend, wat betekent dat ze de ene na de andere lichting knoppen aanleggen. Geef je rozen de juiste verzorging, want voor zo’n prestatie hebben ze zeker voldoende voeding nodig!

Rozen zorgen met hun uitbundige bloei voor dat echte zomergevoel. Bovendien parfumeren ze je tuin met hun betoverende geur. Om zo lang mogelijk van je rozen te kunnen genieten, is het goed regelmatig de uitgebloeide bloemtrossen weg te knippen. Zo stimuleer je de aanleg van nieuwe knoppen.
Onder de bloemtros zitten vaak bladeren met minder deelblaadjes. Knip liever iets lager terug, tot net boven een plek waar een volledig blad aan de stengel staat. Hier bevindt zich een krachtig oog, dat kan uitgroeien tot een mooie nieuwe bloem of bloemtros.

Na de eerste bloeigolf moet je roos ook weer een beetje op krachten komen. Geef de planten daarom nu wat extra voeding. Gebruik speciale rozenmest met magnesium, want dat zorgt voor diepgroen blad dat een betere weerstand tegen schimmels heeft; strooi de mestkorrels rondom de plant over de grond. Geef je roos dan meteen ook royaal water. Zo zal je roos binnenkort nogmaals prachtig in bloei staan!

Lees meer  Zaden opschonen als voorpret op de lente