Je zou het niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar vandaag (1 maart 2018) start de meteorologische lente! 

Het blijft vandaag kouder dan -1 graad. Dit is sinds 1946 niet meer voorgekomen! Met een minimumtemperatuur van -8,5 graden in De Bilt was het vannacht (de nacht van 28 februari op 1 maart 2018) ook de koudste nacht van het winterhalfjaar. In Nieuw Beerta (Groningen) werd het met -9,6 het koudst!

Temperatuur 
De temperaturen schommelen vandaag tussen 0 en -4 graden. Gisteren noteerde het hoofdstation De Bilt een maximumtemperatuur van -4,6 graden en daarmee was het ook de koudste 28 februari ooit gemeten. Alleen in 1942, op 6 maart, was het nog later in het seizoen zo koud.

Storm
Door de krachtige oostenwind wind voelt het als -15 tot -20. Langs de westkust van het IJssel- en Markermeer en op de Wadden waait het stormachtig (7-8 Bft.).

Sneeuw op komst
Ook de komende nacht (1 op 2 maart 2018) gaat het weer flink vriezen. Vrijdag 2 maart schijnt in het Noorden van Nederland geregeld de zon. Vanuit het zuiden trekt de bewolking over het land en nadert een sneeuwzone ons land. In het zuiden kan dit over gaan in regen, waardoor het erg glad kan worden op de wegen.

Let op gladheid!
In de nacht van zondag op maandag gaat het waarschijnlijk dooien en gaat de sneeuw over in regen. Doordat de wegen nog koud zijn, kan het water direct op het wegdek vastvriezen waardoor het heel glad kan worden. Let zondagnacht én maandag dus goed op wanneer je de weg op gaat.

Lees meer  Vrolijke planten in januari - februari

Wanneer kunnen we weer aan de slag in de tuin?
Al dit tijd dat het vriest, kunnen we behalve het afdekken van vorstgevoelige planten en de vijver ijsvrij houden, niet zoveel doen in de tuin. Wel kun je je alvast uitgebreid inlezen in wat je volgende week (na de vorst) kunt gaan doen. Voordeel: dit kan gewoon met een warme kop thee of koffie!

Bekijk hier de tuinklusjes van de maand maart.

Bron: nieuws.weeronline.nl