Er kan aan het einde van de zomer zoveel fruit aan fruitbomen rijpen dat takken beginnen door te hangen. Ondersteun ze om te voorkomen dat takken afbreken en daarmee schade veroorzaken aan de stam.

Tegen de herfst hangen je fruitbomen als het goed is vol met heerlijke vruchten. Hier kun je van genieten. Toch is er ook nu nog wat aandacht nodig. Door het zware fruit kunnen de takken doorhangen. Om te voorkomen dat de takken afbreken moet je ze steunen. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van stokken. Doe je dit niet dna kan de tak afbreken en verlies je niet alleen fruit, maar is de kans ook groot dat de boomk schade oploopt.

Kwaliteit

Daarnaast valt de kwaliteit van fruit aan te laaghangende takken meestal tegen. Het fruit is minder groot en rijpt niet goed af. Voor een goede oogst kan het verstandig zijn enkele vruchten weg te plukken, ook als ze nog niet rijp zijn. Het uitdunnen geeft de overige vruchten meer ruimte om uit te groeien en maakt takken minder zwaar. Het eindresultaat is een betere oogst. Na de oogst, in de winter is het tijd om de bomen te snoeien. Hoe je dat doet lees je hier. 

Lees meer  De boomgaard staat in bloei!