Vlindermagneet Lantana is Terrasplant van het Jaar 2017! De rijke bloei, de kruidige bladgeur en verschillende vormen maken de plant ideaal voor op het terras.

 

Wisselbloem
Van origine komt Lantana uit Zuid-Amerika. De volksnaam wisselbloem is te danken aan de bijzondere eigenschap dat de bloemen van kleur veranderen. Bijvoorbeeld van oranjegeel naar donkerrood, van wit naar geel, van oranje naar zalm en van roze naar lila.

lantana

Aantrekkelijke plant
Door de relatief hoge nectarproductie is Lantana een aantrekkelijke plant voor vlinders, honingbijen, hommels en libellen.

Struikvorm of op stam
Lantana is verkrijgbaar als struikvormige plant, maar ook ‘op een stammetje’.

lantana

Eenvoudig
Een zonnige standplaats en regelmatig water geven is belangrijk. Als je de terrasplant in een pot zet, denk dan wel aan een goede afwatering zodat overtollig (giet)water kan wegvloeien. Zorg bijvoorbeeld voor een gat in de bodem van de pot of gebruik hydrokorrels. Wanneer je Lantana eens per twee weken verwent met plantenvoeding, wordt je beloond met een rijke en extra lange bloei.

Verkiezing Terrasplant van het Jaar
De verkiezing van de ‘Terrasplant van het Jaar’ is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl Sinds 1998 buigt een jury van groenspecialisten zich jaarlijks over de vraag welke kuipplant het predicaat ‘Terrasplant van het Jaar’ krijgt. Daarbij spelen criteria als trends, bloei en gemak een belangrijke rol.

Benieuwd wat de balkonplant van het jaar is? Klik hier!

Lees meer  De clash – Column Laurence Machiels