Een van de trendtuinen van 2017 is de harmonieuze tuin. Werk jij graag in de tuin? Dan is deze trend echt iets voor jou! Je vindt de natuur belangrijk en dat zie je door het vele groen.

Rustige trendtuin
In de huidige onstuimige tijd is de tuin een plaats van rust en persoonlijke rituelen. Er worden plekken gecreëerd waar de tuinier zich kan terugtrekken en de natuur sterk om zich heen voelt.

Harmonieuze tuin - trendtuin 2017

Trendtuin met knusse hoekjes
Belangrijke herinneringen of andere kostbaarheden krijgen een plaats in de tuin. Ook in de natuur zie je steeds vaker van dit soort ‘altaartjes’; boomstammen waarop steentjes, blaadjes en takjes worden gelegd.
Harmonieuze tuin - trendtuin 2017

Natuurlijke materialen
In deze tuin zie je veel natuurlijke materialen als rotan en hout. De organische ronde vormen versterken de natuurlijke sferen nog meer.

Kleur
In het kleurenpalet staan verschillende tinten groen centraal. Aangevuld met plantenborders in de kleur blauw doen het goed, dit zorgt voor rust.
blauwe regen - trendtuin 2017

Planten
Salie (Salvia), monnikskap (Aconitum), blauweregen (Wisteria) en het gestreepte siergras (Miscanthus) passen perfect in de harmonieuze tuin. Andere planten die voor extra blauwe accenten kunnen zorgen zijn ridderspoor (Delphinium), gentiaan (Gentiana) en violen.

Harmonieuze tuin - trendtuin 2017

 

Lees meer  K(l)eurig opgepot