Mooiwatplantendoen.nl presenteert voor het tuinseizoen van 2016 vier trendtuinen! De tuinen zijn gebaseerd op de landelijke groentrends. Iedere week belichten wij een tuin. Deze week: de geometrische tuin.

Deze tuin is een tuin vol geometrische vormen, verhoudingen en verrassende contrasten. Houd jij wel van een zakelijke tuin met speelse elementen? Dan is dit echt iets voor jou! Deze trendtuin is verbonden aan de trend Reconsider Space.

Het lijnenparadijs

Reconsider_space

In het lijnenparadijs wordt gespeeld met geometrische vormen en verhoudingen, wat zorgt voor een bijzonder ruimtelijke effect.
Zet bijvoorbeeld planten in grote, ronde potten op een hoekig terras. Het lijnenspel dat ontstaat, valt extra op door de open vormgeving en het nadrukkelijk gebruik van zwart en wit. Primaire kleuren zorgen daarbij voor vrolijke voorjaarsaccenten.

Trendtuinen van 2D naar 3D
De tuin krijgt een upgrade van 2D (het vloerplan) naar 3D waarbij de ruimte ook verticaal wordt benut. Zet eens gele mini-petunia’s op een pergola of een citroenboompje op een zwart tafeltje. Het lijnenparadijs zorgt voor een bijzonder ruimtelijke effect.

Kijk hier voor meer trendtuinen!

Lees meer  Bomen snoeien