Advertorial

Let op: deze reis is niet meer te boeken.

In 2019 reist Pelikaan Groepsreizen met een luxe comfortclass touringcar naar Isle of Wight. Dit eiland ligt voor de zuidkust van Engeland, ter hoogte van Southampton. Het landschap is zeer gevarieerd en wordt gekenmerkt door een van oost naar west lopende kalksteenrug. Opvallend zijn The Needles, drie 30 m hoge krijttorens die vlak voor de westkust in zee staan. Het eiland heeft een mild klimaat, aparte dorpjes met die typische Engelse sfeer en mooie tuinen.

Deze reis wordt georganiseerd door Pelikaan Groepsreizen en begeleid door tuinenkenner en ervaren reisleider Will Christiaanse.

Dag 1, vrijdag 7 juni 2019

Deze ochtend vertrekken we vanaf de opstapplaatsen in Amersfoort, Breda, Antwerpen en Gent naar Calais voor de overtocht naar Dover. Bij aankomst rijden we meteen door naar Godinton House voor een bezoek aan het huis en de prachtige tuinen. Het landgoed van 600 jaar oud, dat op onze route ligt, heeft een fraai gerestaureerd huis en tuinen, en wordt omgeven door een prachtig park. Er zijn een ommuurde tuin, een rozentuin, kruidentuin, lelievijver, Italiaanse tuin en een wilde tuin.

Aan het eind van de middag rijden we naar het Red Lion Hotel in Basingstoke voor de incheck en diner en overnachting. Hier verblijven we de komende drie nachten.

Dag 2, zaterdag 8 juni 2019

Ontbijt in het hotel.
Vandaag brengen we een bezoek aan het West Green House in Hook. Een prachtige reeks ommuurde tuinen omringt het charmante 18e-eeuwse huis. De tuin heeft veel originele kenmerken, waaronder een grote watertrap, gecreëerd door Marylyn Abbot. De watertrap vormt het middelpunt van de Nymphaeun-fontein, ontworpen door Quinlan Terry. Bij het huis is een charmante kleine tuin van topiary waar waterlelies bloeien in kleine watertanks. Er is een mooie volière, een Perzische watertuin en een groenten/bloementuin.

Hierna gaan we naar het landhuis Englefield House in Reading, de thuisbasis van de familie Englefield, met formele tuinen en parken. De structuur van de tuinen is ontstaan in de late jaren 1860, met de bouw van de stenen balustrades en trappen door Italiaanse ambachtslieden. In 1936 werd de bostuin op de heuvel boven het huis gecreëerd; veel van de originele aanplant, zoals rododendron, camelia, magnolia, Hamamelis, Cornus en Acer. Ook is er een ommuurde moestuin met vele soorten fruit, groenten, kruiden en bloemen.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3, zondag 9 juni 2019

Lees meer  Tuinen-cultuurreis Mallorca 11 t/m 18 mei 2019

Ontbijt in het hotel.
We bezoeken drie tuinen ten westen van Londen, te beginnen met The Savill Garden, een rustige plek om zeldzame planten van over de hele wereld te ontdekken. De 35 hectare, met elkaar verbonden, tuinen en bossen omvatten onder andere de Hidden Gardens, de Summer Gardens en Nieuw-Zeeland tuinen.

Daarna rijden we naar Frogmore House in Windsor, een 17e-eeuws Engels landhuis, eigendom van het Crown Estate. Het huis is momenteel onbewoond, maar wordt door de koninklijke familie gebruikt voor zowel privé- als officiële evenementen.

Onze laatste tuin vandaag is Cliveden House and Gardens, een spectaculair landgoed met grote formele tuinen en een bos, met uitzicht op de rivier de Theems. Er is een Japanse watertuin, en de vormsnoei en het beeldhouwwerk in de Lange Tuin is echt uniek.

Na opnieuw een mooie dag keren we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 4, maandag 10 juni 2019

Ontbijt in het hotel en uitchecken. We vertrekken voor de overtocht naar Isle of Wight met de ferry.
Isle-of-Wight

Na aankomst op het schitterende eiland bezoeken we het Morton Manor in Brading, een herenhuis uit de 13e eeuw. In de 20ste eeuw is het huis gerenoveerd en uitgebreid in een Arts and Crafts-stijl. Het landhuis omvat een klein museum over het landelijke leven. Er staan vele soorten Japanse esdoorns, rododendrons, azalea’s, camelia’s en rozen. Tevens zijn er een verzonken tuin, terrastuinen, een bostuin en een vijver.

Vervolgens rijden we naar het Holliers Hotel, waar we inchecken, dineren en overnachten. Hier zullen we vier nachten verblijven.

Dag 5, dinsdag 11 juni 2019

Ontbijt in het hotel.
Vandaag bezoeken we de Ventnor Botanic Gardens met een indrukwekkende verzameling van ruim 30.000 zeldzame en subtropische planten en bomen. Verspreid over 22 hectare zijn de aanplantingen gebaseerd op geografische regio’s van de wereld. Het unieke microklimaat van de Ventnor Undercliff zorgt ervoor dat het gemiddeld 5 graden warmer is dan op het vasteland. Geniet hier van onder meer magnolia’s, Echium, Agapanthus en Puya.

Op het terrein van het Ashknowle House vind je onder meer borders, een grote natuurvijver en andere waterpartijen, een goed onderhouden moestuin met groenten en fruit, geteeld in kassen en verhoogde bedden, en een boomgaard met perziken en abrikozen.

Als afsluiting van de dag gaan we naar Nunwell House and Gardens, een van de prachtige, historische huizen van het Isle of Wight, gelegen temidden van 5 hectare tuinen met een adembenemend uitzicht op Natural Parkland, Brading Haven, Bembridge Harbour en over de Solent.

Lees meer  Verslag reis Isle of Wight

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 6, woensdag 12 juni 2019

Ontbijt in het hotel.

Vandaag bezoeken we de Northcourt Manor, een Jacobijns herenhuis uit 1615, omgeven door 15 hectare prachtige tuinen, oplopend van de beek en ommuurde moestuinen naar de terrasvormige omgangen.

In Crab Cottage, onze volgende stop, genieten we van een wilde bloemenweide, verborgen vijver met waterlelies, half ommuurde tuin met gemengde borders, terrasvormige verzonken tuin met sierzwembad en paviljoen, beplant met exoten, heesters en kruidachtige vaste planten.

Ook brengen we een bezoek aan Osbourne House, ooit het familiehuis van Koningin Victoria. We verkennen er de weelderige staatskamers, en de familiekamers van Victoria en Prins Albert en hun negen kinderen. En uiteaard ook de prachtige tuinen met adembenemende uitzichten, sierlijke terrastuinen, Victoriaanse ommuurde tuin met lei-fruitbomen en een park met historische bomen, vaak geplant door Albert.

Deze dag hebben we ook de gezamenlijke lunch.

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7, donderdag 13 juni 2019

Ontbijt in het hotel.
We beginnen de dag met een mooie boottocht langs de indrukwekkende Needles.

Vervolgens bezoeken we het monumentale Mottistone Manor House and Gardens, eigendom van de National Trust. In de schitterende tuinen die aan het begin van de 20ste eeuw werden aangelegd, kun je vrij rondwandelen. Er zijn tuinen in uiteenlopende stijlen, van mediterrane beplanting tot traditionele tea gardens. Er groeit een grote diversiteit aan bloemen, kruiden, planten en (fruit)bomen. Bekijk de mooie rozen, ga lekker zitten op een bankje en geniet van de rust en groene omgeving en uitzicht op zee.

Eind van de middag keren we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting. 

Dag 8, vrijdag 14 juni 2019

Vroeg ontbijt, want vandaag gaan we helaas weer naar huis. Uitchecken en vertrek voor de overtocht Isle of Wight naar Portsmouth. Aansluitend vervolgen we onze reis naar Dover voor de overtocht naar Calais. Na aankomst in Calais rijden we naar de verschillende uitstapplaatsen. In de avond komen we aan in Nederland, waar deze bijzondere tuinreis eindigt.

Aanvullende informatie:

The Red Lion Hotel***

The Red Lion Hotel ligt in het centrum van Basingstoke

Faciliteiten
Het hotel beschikt over kamers met een eigen badkamer en een café/restaurant. Het café en het restaurant liggen aan de straat en hebben een deels overdekte binnenplaats. Hier worden uitstekende maaltijden en dranken geserveerd. The Red Lion Hotel is gevestigd in een gerenoveerd historisch koetshuis, dat alle gemakken van een modern hotel biedt. Het ligt tegenover het oude verkeersvrije uitgaansgebied van de stad en op een steenworp van het winkelcentrum Festival Place. In het hotel is gratis WiFi.

Lees meer  Verslag Lezersreis Schotland: Prachtige tuinen en schitterende natuur

Holliers Hotel Isle of Wight

Deze accommodatie ligt op 4 minuten lopen van het strand. Holliers Hotel is een 18e-eeuwse herberg in de pittoreske wijk Old Village van Shanklin, aan de oostkust van het Isle of Wight. Het hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de Shanklin Chine en het stadscentrum.

Faciliteiten
Het hotel biedt een pianobar en restaurant. Elke kamer heeft een tv, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met haardroger. Er is een overdekt, verwarmd zwembad, een jacuzzi en een sauna. Het Holliers Hotel serveert elke ochtend een ontbijt. Er is ook een bar met een grote patio. Het hotel bestaat uit slechts enkele verdiepingen, waardoor er geen lift aanwezig.

Deze geheel verzorgde reis kost € 1.395 p.p. waarbij inbegrepen:

 • Vervoer per luxe comfortclass touringcar. Deze is voorzien van toilet, bar met warme en koude dranken (niet inbegrepen), airco en dvd-apparatuur
 • Opstapplaatsen: Amersfoort, Breda, Antwerpen en Gent
 • Overtocht Calais-Dover, v.v. met DFDS Seaways
 • Ferryovertocht Portmouth-Isle of Wight v.v.
 • 3 Overnachtingen in het Red Lion Hotel en 4 overnachtingen in het Holliers Hotel op Isle of Wight; in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt en diner
 • Entree genoemde tuinen/parken
 • 1 gezamenlijke lunch
 • Begeleiding door Will Christiaanse

Niet inbegrepen:

 • Toeslag eenpersoonskamer € 129 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Niet genoemde excursies en entreegelden
 • Fooien en koffer gelden

BOEKEN:
Voor het boeken van deze reis, kunt u deze link gebruiken: https://ga.pelikaanreizen.nl/isle-of-wight-inschrijfformulier/

Deze reis is alleen nog op aanvraag te boeken.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Lidy: lidy@vipmedia.nl

Disclaimer
De reis wordt uitgevoerd door Pelikaan Groepsreizen; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend onder Tuinseizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Het programma is met veel aandacht en zorg uitgezocht. Toch kan het gebeuren dat er wijzigingen zijn. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve of gewijzigde informatie, ook niet van partijen waarmee wij samenwerken. Alle wijzigingen zijn dus voorbehouden.