Advertorial:

Deze reis is niet meer boekbaar!

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee. Er is geen Europees eiland met een afwisselender landschap. Dit eiland staat bol van cultuur, natuur, tuinen en parken. Zo gaan we naar Formalutx, het mooiste dorpje van Spanje, gelegen in de buurt van de schitterende Sóller vallei.  Ook de indrukwekkende kathedraal La Seu in de hoofdstad Palma staat op het programma. Deze reis wordt georganiseerd door KRAS/TUI Reizen en wordt begeleid door tuinenkenner Will Christiaanse.

Dag 1 – zaterdag 11 mei

Vandaag vliegen we vanaf luchthaven Eindhoven naar Palma de Mallorca, waar we een eerste kennismaking hebben met deze mooie stad.

Daarna rijden we naar ons  hotel RIU Bonanza Park **** voor de incheck en het diner.
  

Dit hotel ligt te midden van uitgestrekte, weelderige tuinen en  buitenzwembad. Er zijn een loungebar en een snackbar bij het zwembad. De kamers beschikken over een balkon en gratis WIFI en zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een minibar. 

Dag 2 – zondag 12 mei

Vandaag gaan we Palma, de moderne kosmopolitische hoofdstad van Mallorca, bekijken. Een Nederlands sprekende gids zal ons de bezienswaardigheden laten zien en de geschiedenis van de stad Palma vertellen. We brengen natuurlijk een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal La Seu. Ook bezoeken we enkele tuinen en parken in Palma, zoals het mooie park S’hort del Rei met onder andere een vijver met fonteinen, gelegen naast de kathedraal. Ook wandelen we door Jardines de Bisbe, met onder meer fruit- en naaldbomen. Deze tuin is eigendom van het bisdom, maar de gemeente Palma is verantwoordelijk voor het onderhoud. Parc de Sa Riera loopt vanaf het water langs een kanaal en de oude stadsmuren. Het heeft een aantal interessante beelden, waterornamenten en tuinen. Vanaf de top heb je mooi uitzicht op de oceaan en de haven.
Tijdens een wandeling door de oude stad zie je meer dan zestig huizen die rondom patio’s zijn gebouwd. De musea, tentoonstellingshallen en kunstgalerijen zijn zeer de moeite waard om eventueel ook  op een vrije middag te bezoeken.

Dag 3 – maandag 13 mei

Na het ontbijt vertrekken we naar het noordoosten van Mallorca, waar we een bezoek brengen aan Jardines Joan March en Torre Desbrull. In deze tuin zie je onder andere olijfbomen, taxussen, sinaasappelbomen, johannesbroodbomen, cipressen en dwergpalmen. De middeleeuwse gotische toren behoort toe aan het herenhuis van de Desbrull-familie. Ook gaan we naar Alcúdia stad, van oorsprong een vissersplaats met een grote jacht- en vissershaven. De meest in het oog springende bezienswaardigheid is het oude stadscentrum van Alcúdia. Je loopt door de prachtige stadspoort uit de Romeinse tijd en ziet direct de oorspronkelijke structuur van de stad terug. Verder vind je er leuke restaurants, bars, winkeltjes en de prachtige kerk San Jaime uit de 13e eeuw.

Het historische stadje Pollença is ook een bezoekje waard. Dit plaatsje stamt uit de 16e eeuw en staat bekend om de 365 traptreden naar het bekende kerkje op de heuvel. Het heeft evenals Alcúdia een historische binnenstad met traditionele huizen, leuke winkeltjes en gezellige restaurants en terrasjes.
Voordat we hiernaartoe rijden bezoeken we eerst de tuinen van het paleis van Jardines de Marivent net ten westen van de hoofdstad Palma. Deze openbare, mediterrane tuinen zijn maar liefst 9000 m2 groot en bevatten veel verschillende plantensoorten , waarvan de meeste inheems zijn.
Diner en overnachting in het hotel.

Lees meer  Tuinen-cultuurreis Isle of Wight 7 t/m 14 juni 2019

Dag 4 – dinsdag 14 mei

Deze dag staat in het teken van een bezoek aan één van de grootste Botanische Tuinen van Europa, namelijk ‘Botanicactus’. De tuin heeft een rijke flora en fauna; hier vind je onder andere bamboe, palmbomen en veel variëteiten cactussen en vetplanten.  De botanische tuin werd in 1989 in Ses Salines geopend; vanwege het droge, zonnige klimaat en de weinige regen floreren de cactussen hier bijzonder goed. Het park is ook zo ingericht dat de planten goed worden beschermd; zo beschutten verhoogde terrassen de planten tegen wind. De tuin is zo groot dat we hier enige uren kunnen doorbrengen. De rest van de middag zijn we vrij.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5 – woensdag 15 mei

Vandaag bezoeken we Jardines de Alfabia.
Alfabia is een complex in Bunyola, het hart van het Tramuntana-gebergte; het omvat een huis, tuinen en een boomgaard. De toegang bestaat uit een brede laan met drie stroken van grote platanen; aan het einde van de laan staan palmbomen, omringd door honderdjarige blauweregen  en wilde bloemen en een pergola met waterfonteinen. De structuur van het huis is Romeins-Andalusisch, maar verder vind je hier verschillende stijlen: Gotisch, Arabisch, Renaissance, Barok, Romeins en in het interieur zelfs Engels.

Daarna rijden we met de bekende houten trein van Bunyola naar Sóller waar we de  botanische tuin bekijken. Deze tuin maakt deel uit van het museum van natuurwetenschappen, met een collectie fossielen.

Tussen een vruchtbare vallei met sinaasappelboomgaarden en de zee ligt het sfeervolle Sóller. De oude stad is typisch mediterraan, met smalle steegjes. Sóller werd rijk door de productie van grote hoeveelheden sinaasappels en de extravagante modernistische architectuur van het dorp. De indrukwekkende kerk van Bartomeu domineert het stadsplein en werd gebouwd in de 13e eeuw.

Lees meer  Tuinen-cultuurreis Zuid-Spanje 17 t/m 24 april 2020

Fornalutx is verkozen tot het mooiste dorpje van Spanje en ligt op een paar kilometer van de Sóller vallei. Dit dorp is ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De ligging van Fornalutx, diep in het Tramuntana-gebergte, zorgde ervoor dat de stad werd geïsoleerd van de rest van Mallorca en miste daardoor een groot deel van de Romeinse bezetting.

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 6 – donderdag 16 mei

Ook vandaag rijden we weer richting de bergen van Mallorca waar we een bezoek brengen aan de bekende plaats Valldemossa. Valldemossa is één van de mooiste bergdorpen van Mallorca en ligt in een prachtige groene vallei. De toeristen zijn vooral gecharmeerd van het Kartuizerklooster dat zich midden in het dorp bevindt. Het klooster bestaat al sinds de 14e eeuw en is vanaf een afstand al te zien, midden in het heuvelachtige en groene landschap. Valldemossa dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de Poolse componist Frédéric Chopin en schrijfster George Sand, die beiden in Valldemossa hebben gewoond. Dit is tijdens het bezoek aan het klooster ook meteen te merken. Bij de ingang staat namelijk een beeld van Chopin. In het klooster vind je onder meer gedetailleerde beschrijvingen van medicijnen en oude brieven.

Vervolgens hebben we de gezamenlijke lunch. In de middag bezoeken we het landhuis La Granja de Esporles waar we het huis en de tuin bekijken. Dit herenhuis is één van de mooist bewaarde huizen. Het is in het bezit van de Segui familie en is vier eeuwen oud met elegante ontvangstkamers en rustieke slaapkamers. Buiten wachten de weelderige tuinen. De omgeving is fantastisch, met een beek en watervallen. Hier kun je ook enkele Mallorquinse specialiteiten proeven in het café op een terras waar je over de vallei uitkijkt.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7 – vrijdag 17 mei

Vandaag rijden we richting het oosten waar we een bezoek brengen aan de glorieuze villa van Sa Torre Cega met botanische tuinen en een beeldenpark. Sa Torre Cega, genoemd naar de 15e-eeuwse ‘blinde toren’ in het midden, werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw door de bekende architect Guillem Reynés Font. De prachtige mediterrane tuin herbergt een collectie van meer dan 40 werken van bekende Spaanse, Catalaanse en Latijns-Amerikaanse beeldhouwers, zoals Eusebio Sempere, Juan de Ávalos, Xavier Corberó en Agustín Cárdenas.

Lees meer  Verslag Lezersreis Schotland: Prachtige tuinen en schitterende natuur

Daarna gaan we naar de druipsteen grotten van Drach in de stad Porto Cristo, met het grootste ondergrondse meer van Europa; het is maar liefst 170 x 30 meter groot. Daal 25 meter in de diepte en wandel door grotten die uit een andere wereld lijken te komen, met hun stalactieten en stalagmieten die overal om je heen uit het plafond en de vloer steken. Als we geluk hebben kunnen we genieten van het klassieke concert dat op het ondergrondse meer wordt gegeven door musici die op een gondel over het meer varen. Een betoverende ambiance met een mooi lichtspel.
Grotten van Drach

Dag 8 – zaterdag 18 mei

De laatste dag van deze mooie reis. De ochtend kunnen we gebruiken om te relaxen, nog wat inkopen te doen of souvenirs te scoren langs de boulevard van Playa de Palma. Na de lunch volgt de transfer naar de luchthaven en de terugreis naar Eindhoven.    

De totale reissom bedraagt: € 1.395 p.p. waar bij inbegrepen:

– rechtstreekse vlucht Eindhoven – Palma de Mallorca in Economy Class v.v. met TUI
– luchthavenbelastingen
– 1 stuk handbagage van max. 10 kg
– transfer luchthaven
– 7 nachten verblijf in het RIU Bonanza Park
– verblijf in een 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
– toeristenbelasting van € 3,30 per persoon per dag
– hotelverzorging op basis van 7 x half pension
– 1 x gezamenlijke lunch
– busvervoer volgens het excursieprogramma
– lokale gids waar dit noodzakelijk is
– deskundige Nederlands reisleiding van Will Christiaanse
– entrees van genoemde tuinen, klooster, landhuis, museum, grotten

Niet inbegrepen

– niet genoemde maaltijden en drankjes
– niet genoemde excursies en entreegelden
– fooien en koffergelden
– ruimbagage (bij reservering bij te boeken)
– reis- en annuleringsverzekering

Toeslag  eenpersoonskamer: € 160

Disclaimer

De reis wordt uitgevoerd door Kras/TUI Reizen; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend onder Tuinseizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Het programma is met veel aandacht en zorg uitgezocht. Toch kan het gebeuren dat er wijzigingen zijn. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve of gewijzigde informatie, ook niet van partijen waarmee wij samenwerken. Alle wijzigingen zijn dus voorbehouden.

Reis boeken

Je kunt deze reis direct boeken via internet. Ga naar www.kras.nl/GW 4632 en vul je gegevens in. Telefonisch boeken kan ook via: (0031) (0)88-0 885 886.
Tui/Kras is telefonisch bereikbaar: maandag t/m zaterdag: 8.30-23 uur.
Voor informatie kun je contact opnemen met Jan Koopsen van Kras/TUI, tel. (0031)-(0)73 599 9270

Verzekeringen

Annulerings- en/of reisverzekering is bij boeking te regelen.