Ontdek in april het mooiste van Spanje in het historische Andalusië. Dit zuidelijke deel is namelijk niet alleen oogverblindend mooi, maar ook wat cultuur en geschiedenis betreft is, het zeker een van de meest interessante streken van het land. Moorse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig en dat geeft de regio een heel eigen flair. Op aangename wijze maak je kennis met de vele hoogtepunten en de prachtige tuinen. Geniet intussen van het zonnige klimaat, de passievolle flamencodans, de over heerlijke tapas en de prachtige landschappen.

Deze reis wordt georganiseerd door reisorganisatie TUI en begeleid door tuinenkenner en ervaren reisleider Will Christiaanse.

Dag 1: Eindhoven – Sevilla

We vertrekken vanaf luchthaven Eindhoven naar de mooie stad Sevilla. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel Silken Al-Andalus Palace in Sevilla. Vervolgens gaan we met de touringcar naar het 15e-eeuwse Palacio de las Dueñas, dat tot 2014 het woonpaleis was van de hertogin van Alba. Het paleis herbergt achter de hoge muren ook mooie tuinen en terrassen. Hierna slenteren we door de oude joodse wijk en is het tijd voor een terrasje. We blijven hier tot het einde van de middag. 

Terras Sevilla

Dag 2: Sevilla

Na het ontbijt gaan we met de bus naar het centrum van Sevilla. We maken een stadswandeling met Will en een lokale gids, en bezoeken onder meer de gotische kathedraal Santa Maria de la Sede met de beroemde Giralda klokkentoren en het Koninklijk Paleis Real Alcázar.

Hier vind je de ‘patio van de maagden’ met een langwerpige vijver, omgeven door verzonken tuinen. Ook wandelen we over de Plaza de Espana, een overweldigend plein waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de zon. In de middag bezoeken we onder andere het Parque de Maria Luisa, Sevilla’s bekendste openbare park.

Tuinreis Andalusië

Dag 3: Carmona – Cordoba

Nadat we onze koffer hebben gepakt, gaan we naar Cordoba. Maar niet voordat we onderweg een stop hebben gemaakt in het fraaie, op een heuvel gelegen stadje Carmona met vele historische gebouwen. Ook stappen we uit bij Medina Azahara, sinds 2018 Unesco-werelderfgoed. Op deze archeologische plek vind je tal van restanten van deze oude Moorse stad uit de 11e eeuw. Hierna rijden we door naar ons hotel Macia Alfaros in Cordoba.

Lees meer  Ga je mee op reis naar West-Ierland van 7 t/m 14 juni?

Carmona

Dag 4: Cordoba

Vanochtend maken we met een gids een wandeling door het centrum van Cordoba. We zien onder andere de beroemde Mezquita, een enorme Moorse moskee die werd omgebouwd tot kathedraal. Ook het fort Alcázar met mooie tuinen mag niet ontbreken, evenals de Juderia, de joodse wijk van Cordoba. In de middag bezoeken we het Palacio de Viana; dit paleis uit de 14e eeuw heeft onder meer schitterende patio’s en tuinen.

Fort Alcazar Cordoba

Dag 5: Zagrilla – Malaga

Na het ontbijt gaan de koffers de bus in en gaan we op weg naar Malaga. Onderweg stoppen we in Zagrilla, een klein stadje gelegen in een prachtig natuur- en bergachtig gebied. Hierna rijden we door naar Malaga, naar ons hotel Soho Boutique Las Vegas in Malaga.

Dag 6: Malaga

Vandaag worden we afgezet op de heuvel Gibralfaro met het gelijknamige Moorse kasteel en de Alcazaba, het Moorse fort. Het complex bestaat uit wachttorens, patio’s en tuinen en kijkt uit over de stad Málaga. We dalen te voet af naar het centrum van Malaga en eindigen op een terras voor de gezamenlijke lunch. Hierna ben je vrij; wandel door de straten of bezoek het Picasso museum of de kathedraal met zijn vele kapellen en het geheel uit hout gesneden priesterkoor uit de 17e eeuw. Voor de kathedraal ligt het sfeervolle Plaza del Obispo.

Dag 7 Malaga

Te voet gaan we naar de haven van Malaga, een van de oudste ter wereld, maar ook dé hotspot van Malaga, sinds de opening in 2001 van de boulevards Muelle Uno en Dos. Eyecatcher is de gigantische witte pergola. Hier is ook een dependance van het Parijse museum Centre Pompidou gevestigd met een vaste collectie van onder meer Picasso en Miró. Vlakbij is ook het fraaie Parque de Malaga. De middag is vrij. Langs de boulevard vind je talloze winkels en restaurants.

Lees meer  Botanische Tuinen in Utrecht

Parque de Malaga

Dag 8: Malaga – Mijas – Eindhoven

Na het ontbijt checken we uit en leggen de bagage in de bus. We bezoeken eerst het Glasmuseum nabij Malaga, waarna we doorrijden naar het witte dorpje Mijas. Het dorpje is onder meer bekend van de enige vierkante stierenarena van Spanje en het Santuario de la Virgen de la Peña, het heiligdom van de patroonheilige van het dorp. Hier kunnen we op eigen gelegenheid lunchen. In de loop van de middag rijden we naar de luchthaven van Malaga voor de vlucht naar Eindhoven waar we in loop van de avond aankomen.

Mijas

Vluchtschema:

Heen op 21-04-2022: Eindhoven-Sevilla vertrek 07.25 uur, aankomst 10.10 uur HV 5085

Terug op 28-04-2022: Malaga-Eindhoven vertrek 18.50 uur, aankomst 21.45 uur HV 6652

*Vluchten onder voorbehoud van wijziging

De totale reissom is € 1.595

Toeslag eenpersoonskamer: € 280

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vlucht Eindhoven Sevilla, Malaga – Eindhoven in Economy Class met Transavia
 • Luchthavenbelastingen
 • 1 stuk handbagage van max. 10 kg
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 7 nachten verblijf in de hierboven genoemde hotels in Sevilla, Cordoba en Malaga
 • Hotelverzorging op basis van 4 x logies en halfpension en 3 x logies en ontbijt
 • 3 x diner in een lokaal restaurant in Malaga nabij het hotel
 • 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
 • Touringcar vervoer voor bijgevoegd excursieprogramma
 • Nederlandse deskundig reisleider/tuindeskundige Will Christiaanse
 • Halve dag lokale Engels sprekende gids in Sevilla
 • Halve dag lokale Engels sprekende gids in Cordoba
 • 1 x gezamenlijke lunch in een lokaal restaurant in Malaga
 • Entrees voor de genoemde bezienswaardigheden

 Niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Niet genoemde excursies
 • Niet genoemde entreegelden
 • Fooien en koffergelden
 • Ruimbagage, bij te boeken tijdens boeking: 15 kilo: € 42; 20 kilo: € 46
 • Reis- en annuleringsverzekering, optioneel te boeken
Lees meer  Verslag Lezersreis Schotland: Prachtige tuinen en schitterende natuur

Deze prachtige rondreis is te boeken via: groups@tui.nl, t.a.v. Jan Koopsen.

Voor meer informatie neem dan contact op met Lidy Verdoolaege: lidy@vipmedia.nl

Disclaimer

De reis wordt uitgevoerd door reisorganisatie TUI; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend onder Tuinseizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Alle wijzigingen zijn voorbehouden.

COVID-19 maatregelen
Wij kunnen ons voorstellen dat je momenteel veel vragen hebt over jullie groepsreis in relatie tot het Corona virus. Wij kunnen je in ieder geval geruststellen dat TUI alleen bestemmingen aanbiedt waarvan op het moment van reizen duidelijk is dat Nederlandse reizigers welkom zijn en waar een veilig en zo comfortabel mogelijk verblijf geboden kan worden. Onze afdeling Health & Safety houdt dit 24 uur per dag in de gaten. Daarnaast ben je er bij pakketreizen van verzekerd dat TUI je weer veilig naar huis brengt wanneer zich onverhoopt op bestemming een calamiteit voordoet. Of het nu gaat om een pandemie, natuurramp of andere calamiteit. Samen uit, samen thuis. Daarnaast werken wij met duidelijke TUI protocollen voor zowel de vliegreis als het verblijf op je bestemming.
Voor meer informatie hierover adviseren wij je een kijkje te nemen op onze speciale website https://www.tui.nl/corona-maatregelen/

Geld-Terug-Garantie
We willen dat je ontspannen op vakantie kan met TUI. Krijgt jouw bestemming een negatief reisadvies omwille van bijvoorbeeld COVID-19, dan krijg je uiteraard je geld terug.