Het Lake District is een groot nationaal park in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland. Niet alleen de natuur in deze heuvelachtige streek is overweldigend, ook de tuinen van Cumbria zijn prachtig. Je bezoekt onder meer de oudste topiarytuinen van de wereld, een varendoolhof en diverse bloemrijke tuinen. Ook maken we een boottocht over Lake Windermere. Vertrekdatum: 22 juni 2021.
Boek via  www.kras.nl/GW4656.

Deze reis wordt georganiseerd door KRAS/TUI Reizen en begeleid door tuinenkenner en ervaren reisleider Will Christiaanse.

Dag 1 – 22 juni: Amsterdam – Leeds – Shap
Harlow-Gardens
We vliegen van Amsterdam naar Leeds, waar we direct met een touringcar naar Harlow Carr Garden gaan. Deze prachtige tuin ligt in een vallei en maakt deel uit van het platteland van Yorkshire. De Streamside waarlangs rodgersia’s, hosta’s, varens en gigantische Gunnera’s groeien, is het juweel van deze tuin. Maar ook de grote blokken kandelaarsprimula’s, irissen en astilbes zorgen voor een verbluffend effect in deze langgerekte tuin. Verder zijn hier een egelvriendelijk tuin, groente-, fruit- en kruidentuin, wilgenbedden en veel snijbloemen. Na deze eerste indrukken rijden we naar ons hotel in Shap, aan de rand van het Lake District.

Dag 2 – 23 juni: Brantwood Gardens
Brantwood-Gardens
Vandaag bezoeken we de unieke en prachtige bergtuinen Brantwoord Gardens. De tuinen liggen tegen de hellingen in het schitterende landschap en bieden spectaculaire uitzichten. Je vind hier onder meer een omheinde tuin met Britse inheemse kruiden en een fraaie trellisgang. Fern Garden is een doolhof van meer dan 250 verschillende soorten inheemse varens, die hier prima gedijen in het bosklimaat. Op de heen- en terugweg rijden we een mooie route door het Lake District.

Lees meer  Gezellig balkon!

Dag 3 -24 juni: Holehird Gardens en Windermere
Holehird-Gardens
Vandaag staat een bezoek aan Holehird Gardens op het programma. Kijk hier je ogen uit in de ommuurde tuin met een overvloed aan kleuren. Verder vind je in deze tuin onder meer dahlia’s, rozen, fleurige terraspotten, kruiden, verschillende kassen en een grote rotstuin. Ook bezoeken we de plaats Windermere, waarnaar het vlakbij gelegen natuurlijke meer Windermere is genoemd, dat grotendeels wordt omgeven door heuvels van het Lake District.

Dag 4 – 25 juni: Holker Hall & Gardens
Holker-Hall-and-Gardens

Na het ontbijt gaan we naar Holker Hall & Gardens. Holker is de thuisbasis van Lucy Cavendish en haar man Tor McLaren die alle bezoekers warm welkom heten op hun landgoed. De 23 hectare onberispelijk onderhouden tuinen bestaan uit een reeks formele tuinen in een meer informeel landschap van interessante bomen, struiken en weides. De zomer brengt golvende randen vol kleur en prachtige zomerbloeiende bomen zoals Styrax en Stewartia. Het landgoed ligt op korte afstand van Grange-over-Sands en in de uitgestrektheid van Morecambe Bay, een uitzonderlijk mooi landschap in het Lake District.

Dag 5 – 26 juni: Lake Windermere – Graythwaite Hall Garden
boottocht-Lake-Windermer
Vandaag maken we een boottocht vanuit het toeristische stadje Bowness-on-Windermere en genieten we van het uitzicht over het meer en de omgeving. Ook brengen we een bezoek aan The Graythwaite Hall Garden, een van de meest indrukwekkende tuinen van het Verenigd Koninkrijk. Deze majestueuze tuin werd in 1889 ontworpen door een gerenommeerd tuinontwerper en herbergt onder meer rododendrons, azalea’s en voorjaarsbloeiende struiken.

Dag 6 – 27 juni: Levens Hall – Kendal
Abbot-Hall
Na het ontbijt gaan we op weg naar Levens Hall. Dit indrukwekkend Elizabethaans privéhuis met tuinen ligt ten zuiden van Kendal, de toegangspoort tot het Lake district. Hier bevinden zich de oudste topiarytuinen van de wereld. Wandel door de houten poort, die leidt naar de tuinen. Wat je achter de hoge stenen muur ziet, is sinds de 17e eeuw grotendeels onveranderd en ronduit spectaculair. Hierna bezoeken we het toeristenplaatsje Kendal waar we het kunstmuseum en de galerij in Abbott Hall bezoeken. Kendal staat bekend om onder meer de Kendal mint cake.

Lees meer  Glas-in-lood kerstboompjes

Dag 7 – 28 juni: Westkust – Whitehaven
Muncaster-Castle
Vandaag maken we een mooie tocht langs de westkust van het Lakedistrict. We bezoeken Muncaster Castle & Gardens met de meest historische tuinen van Cumbria. Tijdens drukke dagen is hier altijd wel een rustige hoek te vinden om te genieten van de prachtige tuinen en de omgeving. Hierna  rijden we naar de kleine havenplaats Whitehaven waar we een wandeling maken en de gezamenlijke lunch gebruiken.  Deze stad heeft meer dan 250 monumentale gebouwen, waaronder de St. James Church.

Dag 8 – 29 juni: East Riddlesden Hall
Vandaag checken we uit en rijden richting Leeds. Maar eerst brengen we nog een bezoek aan East Riddlesden Hall, een 17e-eeuws herenhuis, nu eigendom van de National Trust; het ligt op een klein plateau met uitzicht op de rivier de Aire. Er is onder meer een ommuurde tuin, een wilde tuin en een formele tuin. Hierna gaan we naar de luchthaven om terug te reizen naar Amsterdam.

Informatie hotel
Tuinen en cultuur in Engelse Lake District
Het Shap Wells Hotel wordt omgeven door 12 ha bos en natuur ligt aan de rand van het Lake District. Het beschikt over ruime kamers met badkamer, satelliet-tv, koffie- en theefaciliteiten en gratis WiFi. De Riverside Lounge and Bar serveert lichte maaltijden en het restaurant Birkbeck kijkt uit op de rivier. Verder is er de Fell Lounge met tv en haarden.

 

Deze geheel verzorgde reis kost € 1.495.

De genoemde prijs is inclusief:
– rechtstreekse vlucht Amsterdam – Leeds v.v. in Economy Class met KLM
– luchthavenbelastingen
– 1 stuk handbagage van max. 12 kg en een persoonlijk item
– transfer luchthaven – hotel v.v.
– 7 nachten verblijf in 3-sterren Shap Wells Hotel – hotelverzorging op basis van halfpension
– verblijf in 2-persoonskamer met bad/douche en toilet
– Vervoer per touringcar volgens excursieprogramma
– entree voor de genoemde tuinen en bezoeken in het programma
– 1 x gezamenlijke lunch
– boottocht (90 minuten) over Lake Windermere
– deskundige Nederlandse reisleiding door Will Christiaanse

Lees meer  Heerlijke mispels

Niet inbegrepen
– niet genoemde maaltijden en drankjes
– niet genoemde excursies en entreegelden
– fooien en koffergelden
– 1 stuks ruimbagage max 23 kg. = € 50 bij boeking te regelen
– reis- en annuleringsverzekering

Optionele toeslagen
– toeslag eenpersoonskamer € 200 p.p.
– 1 stuks ruimbagage – max. 23 kg: € 50

Boeken
Je kunt deze reis online boeken via www.kras.nl/GW4656. Telefonisch boeken kan via (0031) (0)88-0 885 886.
Tui/Kras is telefonisch bereikbaar: maandag t/m zaterdag: 8.30-23 uur.
Voor meer informatie: Jan Koopsen, tel. (0031) (0)73-599 9968 of e-mail: jan.koopsen@tui.nl

Disclaimer
De reis wordt uitgevoerd door Kras/TUI Reizen; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend onder Tuinseizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Alle wijzigingen zijn voorbehouden.