Als tuinliefhebber heb je zeer waarschijnlijk al veel gezien van wat Nederland, België en de rest van Europa allemaal aan tuinen te bieden hebben. Tuinen zien er overal ter wereld anders uit en daarom kan een tuinreis naar een niet-Europees land ook eens interessant zijn. Rusland beschikt bijvoorbeeld over veel inspirerende tuinen. Vraag je visum Rusland voor vertrek aan en begin onbezorgd aan je reis naar Rusland.

Tuinreizen in eigen land, maar ook daarbuiten, kennen een stijgende trend

Steeds vaker maakt een bezoek aan tuinen onderdeel uit van de vakantie van veel Nederlanders en Belgen. Er zijn mensen die enkel voor een mooi kiekje tuinen bezoeken, anderen gaan er naartoe om de veelzijdigheid aan fauna te zien en dan zijn er nog de tuinliefhebbers die oog hebben voor alles wat er te zien is. Voor de mensen onder ons die hun tuin en het tuinieren slecht achter kunnen laten, zijn er de tuinreizen in het leven geroepen. Deze tuinreizen zijn steeds meer in trek en in heel veel landen mogelijk.

Tijdens een georganiseerde tuinreis zul je vroeg op moeten staan, zodat je veel kunt zien, om vervolgens weer vroeg in bed te belanden. Dat er tuinreizen mogelijk zijn in Duitsland, Frankrijk en Italië wist je waarschijnlijk al. Maar ook naar landen die verder weg liggen kun je een tuinreis maken, met een duur variërend van één dag tot twintig dagen, van vervoer per bus, per vliegtuig of cruise en van het bezichtigen van particuliere tuinen tot historische tuinen en parken. Planten- en natuurdeskundigen leiden je rond. Een tuinreis maakt een ultieme combinatie mogelijk tussen ontdekken, sfeer beleven en toch je tuin niet hoeven missen.

Lees meer  Het is lente!

Rusland heeft voor elke tuinliefhebber wat te bieden

In het buitenland zijn andere soorten planten en stijlen te vinden door het verschil in klimaat, cultuur en bodemvegetatie, zo ook in Rusland. Daarnaast ontwerpen ze hun tuinen op een andere manier, wat tot inzichten kan leiden voor de vormgeving van je eigen tuin. In Rusland zijn tal van tuinen te vinden, maar naar Rusland worden nog geen tuinreizen georganiseerd. Desalniettemin heb je reden genoeg om er zelf een naar eigen wensen te organiseren.

Alleen al voor de kasteeltuinen van het paleizencomplex in Peterhof, beter bekend als het “Versailles van Rusland”, moet je naar Rusland toe. Deze tuinen behoren tot ‘s werelds meest gewaardeerde tuinen en zijn daardoor niet voor niets door Tripadvisor aangewezen als Travellers’ Choice. Voor wie van majestueuze tuinen houdt, is dit een echte aanrader. Deze uitgestrekte tuinen kun je het beste in het hoogseizoen in de maanden mei t/m oktober bezoeken, zodat je het geheel in volle glorie kunt zien.

Ook voor een tuinreis heb je een visum Rusland nodig

In Rusland geldt een visumplicht. Dit houdt in dat zowel zakelijke als ook toeristische reizigers die naar Rusland gaan verplicht zijn voor vertrek een visum te hebben. Rusland staat nog altijd geen e-visums toe, waardoor een visumaanvraag Rusland altijd via het consulaat gaat. Het gaat dus om een fysiek visum dat in het paspoort van de reiziger aangebracht moet worden.

Om de procedure te vergemakkelijken is het mogelijk om het visum Rusland aan te vragen zonder daarbij persoonlijk een bezoek aan het consulaat te hoeven brengen. Op het moment dat je namelijk op het aanvraagformulier van het visum Rusland aangeeft gebruik te willen maken van de ophaal- en/of verzendservice, aangetekend of per koerier, dan wordt het paspoort bij je thuis of op kantoor opgehaald en weer teruggebracht na toekenning van het visum. Ook de ingewikkelde uitnodigingsbrief kan opgesteld worden door een visumspecialist, zodat je ook hier geen omkijken meer naar hebt.

Lees meer  Energie besparen in de tuin