TUINOntwerp 2/2016 vol ideeën en tips voor de inrichting van je tuin met o.a. 16 moderne tuinen. TUINOntwerp 2 is vanaf 8  maart verkrijgbaar in België en vanaf 24 mei in Nederland. Bestellen via de website is natuurlijk altijd mogelijk. 

Inhoud TUINOntwerp:

Zwevende traptreden
Wat in deze stadstuin direct in het oog springt, zijn de witte, zwevende traptreden die het terras bij de woning met de lager gelegen tuin verbinden.

Kikkers, veel planten en een tuinhuis
Een vijver vol kikkers en veel planten in de tuin, dat was wat de vrouw des huizes het allerliefst wilde. Het multifunctionele tuinhuis vormt de blikvanger in deze weelderige stadstuin.

 

Op en top strandsfeer
In opdracht van tv-programma Eigen Huis & Tuin ontwierp Carrie Preston deze tuin in IJmuiden. Voor een enthousiast stel creëerde ze een op en top strandsfeer achter hun woning, met schelpenpaden, meerpalen en een originele reddingsband.

Exclusief blauw
Een ‘duizend-en-een-nacht-gevoel’ krijgt tuinarchitect Kristof van den Bouwhuysen als hij deze, door hemzelf ontworpen Antwerpse stadstuin in avondsfeer ziet. De blauwe wanden en waterpartij met Murano glasmozaïek zorgen voor een sprookjesachtig effect.

Woekeren met de ruimte
Een eenvoudige daktuin met wilde flora, een voortuin met een heerlijk terras, en een piepklein achtertuintje als extra buitenkamer. Drie verrassende oplossingen voor wie amper of geen achtertuin heeft.

Loper van steigerhout
Het stoere materiaalgebruik en de rustige kleuren van deze tuin sluiten aan op die van het interieur. Deze zonnige tuin met een loper van steigerhout heeft veel ruimte om te zitten en vraagt weinig onderhoud.

Tuinontwerp 2

Kleine stadstuin als groene etalage
In de tuin van tuinwinkel House of Green kun je de nieuwste producten bekijken. De tuin bedraagt slechts 16 m2 en is daarmee representatief voor de stadse buitenruimtes. Tuinarchitect Sanne Allersma vertelt ons de geheimen van het ontwerp.

Lees meer  Tuinseizoen augustus

Buitenkamer met uitzicht
Deze zonnige tuin oogt heel ruimtelijk dankzij het uitzicht op een vaart en een strook gras. Het strakke, stijlvolle ontwerp en de vele zitplekken maken van deze tuin een heerlijke buitenkamer.

De geheime tuin
Veel privacy, weinig onderhoud en stoere materialen. Met twee royale vlonderterrassen én een grote vijver voor koikarpers voldoet deze heerlijke leeftuin aan het water aan de verwachtingen van de bewoners.

Zwart, wit & grijs
Heel bijzonder is deze strakke tuin in overwegend zwart, wit en grijstinten. Deze onderhoudsvriendelijke tuin is ontworpen en aangelegd door Daan Vermeulen die pas enkele jaren geleden zijn eigen bedrijf startte.

Groots gevoel in kleine tuin
Tuinbeleving is niet afhankelijk van oppervlakte. Natuurlijk zijn de mogelijkheden in een kleine tuin beperkt, maar met een beetje creativiteit hoeft dat niet ten koste te gaan van het goede gevoel.

Tijdloos & natuurlijk
De eigenaren wilden een tijdloze tuin met weinig werk. Ze genieten van hun onderhoudsarme grassentuin. Een deels zwevend vlonderpad vormt een spannende looproute tussen de grassen door.

Favela in Oosterbeek
Elke tuin die tuinontwerper/tuinman Frank ter Hedde creëert is heel persoonlijk. Zo oogt deze tuin als een groot erf met geïmproviseerde bouwsels zoals in een favela, een Braziliaanse sloppenwijk.

Tuinadvies nodig? Vraag het de hovenier!
Wordt een bepaalde heester te groot of kwijnt er een plant weg in je tuin? Vraag advies aan Lieuwe Westra, hovenier en adviseur bij Tuinkeur. Hij geeft antwoord op al je tuinvragen!

Buiten eten, loungen en hockeyen
Een stadstuin met een hockeyveldje voor de kinderen, dat zie je niet vaak. Deze leeftuin in Rotterdam Kralingen heeft dat wél. In het achterste gedeelte kan een balletje worden geslagen, terwijl het middengedeelte is ingericht om buiten te eten of te loungen.

Lees meer  Tuinseizoen november-december 2018

Tuinontwerp 2

Tuinontwerp 2 is verkrijgbaar vanaf 8 maart in de winkel en is ook hier te bestellen!

Tuinontwerp 1 bekijken. Voordelig TUINOntwerp 1 én TUINOntwerp 2 bestellen? Kijk hier!