Ontwerper Bart Bolier ontwierp deze buitenruimte bij de waterwoningen in Nunspeet. De villa is vrijwel geheel omgeven door water en heeft geen tuin, maar een royale vlonder boven het water. De vlonder laat mooi zien wat je met weinig ruimte kunt doen. 

 

Mediterrane sfeer

Al de aanwezige plantenbakken zijn op verzoek van de eigenaren hergebruikt, de betonlook van deze bakken sluiten goed aan bij het ontwerp en de gekozen materialen. Dat de bakken diverse maten hebben is een voordeel volgens Bart “Ze hebben verschillende hoogtes en dat zorgt voor dieptewerking.” Warmteminnende planten als olijfboompjes, wijnstokken, vijg en lavendel – uiteraard allemaal in bakken – geven de vlonder een enigszins mediterrane sfeer.

 

De bakken in diverse maten en hoogtes zorgen voor een mooie dieptewerking.

 

Ook van een afstandje ziet de vlonder naar de woning er heel aantrekkelijk uit. 

 

Het zonnezeil zorgt in het voorjaar en in de zomer voor verkoelende schaduw. 

 

Ook de entree bestaat uit een vlonder, deze is in dezelfde stijl ingericht als de vlonder achter de woning. 

 

Kunstgras

Een gewone grasmat is op zo’n vlonder die boven het water zweeft natuurlijk niet mogelijk, kunstgras is dan een uitkomst. Hier is de loungehoek aangekleed met kunstgras, toegepast als een tapijt. Bart: “Het kunstgras zorgt dat er toch groen is en het is heel praktisch. Als ze dat willen kan het bij een feestje worden weggerold.”

 

Het kunstgras in de loungehoek geeft de vlonder een groene uitstraling. 

 

De vlonder biedt voldoende privacy én een mooi uitzicht op het water. 

 

Lees meer  Strakke landelijke tuin bij huis in boerderijstijl

Het grote zonnezeil zorgt behalve voor schaduw ook voor sfeer, geborgenheid en extra privacy. 

 

Mediterrane planten zoals druif en lavendel hebben het op deze zonnige vlonder prima naar hun zin. 

 

De transparante wanden zorgen voor beslotenheid zonder dat ze een opgesloten gevoel geven. 

 

Een buitenkeuken maakt deze vlonder compleet. 

 

Details

Soort: vlonder boven het water
Grootte: 10 x 6 m
Ligging: zuiden
Woning: vrijstaande villa rondom het water
Bewoners: een jong gezin
Wensen: privacy, uitzicht, sfeer, hergebruikte plantenbakken
Bijzonder: dit ontwerp is geen tuin, maar een vlonder boven het water wat uitzicht én privacy tegelijkertijd heeft

 

Tuinontwerp

Bart Bolier, Buytengewoon
www.buytengewoon.nl

 

Bekijk ook