Onze special Tuinontwerp 1 staat weer vol inspiratie voor het ultieme tuingeluk. We laten hier verrassende ontwerpen en verschillende stadstuinen zien.

Tuinontwerp 1

Deze special Tuinontwerp ligt vanaf 7 maart in de winkel in Nederland en vanaf 25 mei in België en is ook te bestellen in de Vipwinkel! Je kunt beide specials Tuinontwerp tegelijk bestellen voor de pakketprijs van € 9,95.

In deze special Tuinontwerp lees je alles over:

Lifestyle & cooking
Wat is er nu fijner dan tijdens een mooie zomerdag buiten te koken, eten en loungen? In deze showtuin compleet met serre en buitenkeuken, kan het allemaal.

Wat te doen met een stadstuin?
Elke tuin die Tjerk Spannenburg, ontwerper en maker van tuinen, creëert is weer totaal anders en dat geldt ook voor de vele stadstuinen die hij tot nu toe onder handen nam.

Eigenwijs ontwerp
Een verrassende patiotuin, ontworpen door De Rooy Hoveniers. Vanuit elke hoek en ook vanuit de diverse aangrenzende vertrekken oogt deze patiotuin verrassend.

Tips voor een ecologische tuin
Duurzaam en milieuvriendelijk is dé trend en wat is er dan logischer dan een ecologische tuin? Tuinkeur-tuinadviseur Lieuwe Westra geeft hier twaalf tips.

Sfeer met hout
In de eigentijdse tuin wordt opvallend vaak hout toegepast. House of Green, een tuinwinkel voor tuinontwerp en tuininrichting, laat hier zien wat er zoal met hout mogelijk is.

Optimaal genieten
Een veranda in je tuin, steeds meer mensen kiezen hiervoor. Daarom hier drie veranda’s, drie keer anders.

Met streepjescode
Hoe ontwerp je een prettige tuin als deze slechts 5 m breed en maar liefst 25 m diep is? Otium tuinarchitectuur laat hier een aantal slimme ontwerptrucs zien.

Lees meer  Tuinseizoen oktober 2018

2 x Trendtuinen
Van rustgevend en harmonieus tot energiek en sportief. De trendtuinen van Tuinbranche Nederland zijn dit jaar heel uiteenlopend. Wij lichten hier de Harmonieuze tuin en de Energieke tuin uit.

Sprookjesachtige sfeer
Een luxueuze stadstuin in Amsterdam met drie royale terrassen en een buitenkeuken, ontworpen door Stijltuinen. ’s Avonds is de tuin een sprookje dankzij de uitgekiende verlichting.

Paden & terrassen
Tegels, klinkers, grind of split… wie de tuin op de schop doet, zal materialen moeten kiezen voor de paden en terrassen. Op de Chelsea Flower Show zagen we een grote variatie.

Loungen in serene sfeer
Deze achtertuin met modern klassiek ontwerp oogt heel sfeervol en het is er heerlijk loungen. Florissant Tuinen heeft het ontwerp hiervoor gemaakt met 3 zitplekken.

Blader ook eens door deze Tuinontwerp

Tuin in Ibizastijl
Lichte tinten en mediterrane planten geven een Amsterdamse stadstuin een heerlijke Ibiza sfeer! Groenregie laat je zien hoe je dit vakantiegevoel kunt creëren.

Tienertuin
Een veelzijdige stadstuin, ontworpen door Tuinatelier Herman en Vermeulen,  is er voor het hele gezin, met o.a. een trampoline, een vuurplek en een klimboom.

Ruitjespatroon
Waarom zijn voortuinen vaak alleen maar voor de sier, terwijl je er zoveel meer mee kunt doen? Deze conceptuele voortuin is door Jacqueline Volker ontworpen.

Nog meer plezier van je tuin
Ieders tuingeluk is maakbaar. Met de richtlijnen van ‘Tuingeluk’ ontstaat er een goed gevoel bij elke tuingebruiker. De Tuinen van Appeltern, verantwoordelijk voor de ideeën achter tuingeluk, maken een eerste balans op.

Tuin in twee delen
Deze stijlvolle buitenkamer is zo’n 40 m² groot, maar oogt groter dankzij de met steenstrips afgewerkte muur met doorkijkjes die het eetgedeelte afscheidt van de loungehoek; ontworpen door Erik van Gelder.

Lees meer  Tuinseizoen november-december 2018