Special Tuinontwerp 2 staat vol spannende tuintrends met 18 moderne tuinen. Strak of speels, kijk welk type tuin bij je past. 

Tuinontwerp 2

Deze special Tuinontwerp ligt vanaf 7 maart in de winkel in België en vanaf 25 mei in Nederland. Je kunt Tuinontwerp ook bestellen in de Vipwinkel. Beide specials Tuinontwerp tegelijk bestellen is mogelijk voor de pakketprijs van € 9,95.

In deze special Tuinontwerp lees je alles over:

Een tikje minimalistisch
Deze onderhoudsvriendelijke tuin is een tikje minimalistisch maar wel heel sfeervol. GreenArchitects vertelt je hier alles over.

Houtblokken & vuurtafel
Een achtertuintje werd, door tuinontwerper Erik van Gelder, omgetoverd tot een stijlvolle patio met een luxe uitstraling.

Spiegelvijver of watergordijn?
Water geeft altijd een extra dimensie aan je tuin. Deze showtuinen laten diverse mogelijkheden zien.

Sfeer van een intieme patio
Hoe maak je van een kale nieuwbouwtuin een intieme tuin met weelderig groen en volop privacy? Dat was de uitdaging voor tuinontwerpster Marilene Vermeulen.

Bohemian paradijsje
Een weelderige voortuin is de ultieme plek om te relaxen met heerlijke zitplekjes. Jacqueline Volker van Lifestyle vertelt je hoe ze dit heeft aangelegd.

Eten en lezen tussen het groen
Koken, eten, kletsen en lezen, dat waren de eerste wensen van de bewoners. Tuinontwerpster Ineke Brunekreeft ontwierp een strakke, onderhoudsvriendelijke tuin met veel groen, een eetplaats en een terras.

Out of the box
Sober en ingetogen, maar allerminst saai, dat vindt De Rooy Hoveniers. Deze eigentijdse achtertuin oogt als een knusse binnentuin.

Nieuwe tuin? 10 tips!
Het ontwerpen en aanleggen van een nieuwe tuin is geen sinecure en daarom is het zaak om een wensenlijstje te maken. Tuinkeur tuinadviseur Lieuwe Westra vertelt hoe veelgemaakte fouten te voorkomen.

Lees meer  Tuinseizoen juni

2x Piepklein
Een piepkleine patio en stadstuintje bewijzen dat ook voor wie woekert met de ruimte een fantastische buitenruimte mogelijk is. Deze zijn ontworpen en aangelegd door Groenregie.

Kamer zonder dak
Deze strakke, moderne buitenkamer met veel zitgelegenheid is wat de eigenaren wilden. Tuinontwerper Marcel de Coster heeft dit plan ontworpen.

Blader ook eens door Tuinontwerp 2

 

Vrijheid blijheid
Een dichtgegroeide tuin met grote coniferen veranderde tuinontwerper Tjerk Spannenburg van De Peppels Tuinen in een zonnige duintuin met een heus ministrandje.

Hout, schelpen of keramische tegels?
Het type verharding bepaalt voor een groot deel de sfeer in je tuin. We laten hier drie tuinen zien met verschillende verhardingen van drie verschillende tuinontwerpers.

Strak & sfeervol
Deze strakke, onderhoudsvriendelijke loungetuin met strakke spiegelvijver en vlonderterras vraagt weinig onderhoud. Deze tuin oogt sfeervol dankzij de verschillende borders, ontworpen door Florissant Tuinen.

Buiten wonen
Deze eigentijdse stadstuin op het noorden heeft veel te bieden; er zijn maar liefst vier plekken om heerlijk te zitten. Jacqueline Volker Lifestyle laat je meegenieten.

Haag, schutting of muur?
De erfafscheiding is een belangrijk onderdeel van de tuin. In De Tuinen van Appeltern zijn hiervoor talloze mogelijkheden te zien.

Appelgroen
Wat een verwaarloosde tuin was, is nu een eigentijdse vijvertuin met appelgroene muurtjes én een vlonderterras met zwevende overkapping. En het onderhoud? Dat valt volgens tuinontwerper Arjan Fokker enorm mee!