De afgelopen maanden heeft de redactie van Tuinseizoen weer hard gewerkt aan de TuinPlus Jaarplanner. In het magazine lees je praktische tuintips voor het hele jaar door. Van de koude winterdagen tot aan de zonnige zomerdagen. Er is altijd wel iets te doen in de tuin. In deze jaarplanner lees je alle tips om je tuin nog net wat mooier te maken dan vorig jaar. Je vindt er bovendien handige snoeikalenders, zodat je niks vergeet! De TuinPlus Jaarplanner is vanaf nu te koop in de winkel en online via Vipwinkel.nl.

 

In de TuinPlus Jaarplanner lees je onder andere over:

  • 10 stappen naar een stralend groen gazon
  • 8 tips om sierbomen te snoeien
  • Fruit, groenten en kruiden uit eigen tuin
  • Maak je tuin mooi met bloemen die lekker lang bloeien
  • Tips voor het snoeien van je hortensia
  • Hulp bij het kiezen van het juiste gereedschap
  • Groen tuinieren doe je zo
  • Aaltjes tegen taxuskever

De TuinPlus Jaarplanner laat je per maand zien wat je allemaal kan doen in de tuin. We starten rustig in de wintermaanden. De tuin kan het beste even met rust gelaten worden in de winter. Je kan tegen het einde van de winter al wel wat snoeiklusjes in de siertuin doen en alvast de eerste groenten gaan voorzaaien. Vanaf maart mogen we weer echt beginnen. Ga aan de slag met een grote opruiming en verwijder de afgestorven stengels in je border. Na het opruimen en wieden, kan er bemest worden.

In april begint het voorjaar en kunnen we pas echt aan de slag. Maak je tuin lenteklaar en geniet van de eerste bloeiers. Mei en juni zijn prachtige tuinmaanden waarin de echte tuinierders hun passie kwijt kunnen. Geniet daarna van alle prachtige kleuren en de hoogzomermaanden. In de zomer kunnen we heerlijk genieten van de buitenlucht en alle bloeiende planten.

Lees meer  Kamerplanten zijn écht gezond

Na de zomer gaan we weer in een rustiger tempo verder. Bereid je in de nazomer alvast voor op het volgende jaar en ga verplanten en stekken. In oktober vlammen de bomen nog een keer met hun rode en gele najaarskleuren. In de moestuin kunnen we heerlijke pompoenen plukken. Geniet in november volop van de laatste zonnestralen en het gouden herfstlicht. Tot slot eindigen we binnen in huis in december. Het koude weer laat weinig ruimte over voor de tuin. Gelukkig kunnen we binnen tijdens de feestdagen plezier beleven aan de prachtige decoraties uit de tuin.

De nieuwe Tuinplus jaarplanner ligt vanaf vandaag in de winkel en is online te bestellen via Vipwinkel.nl.