Met Tuinseizoen april vieren wij het voorjaar! Je leest alles over bijzondere zomerbollen, het kweken van een eigen boeket en natuurlijk ontbreken de bomen met hun tere bloesems niet in dit voorjaarsnummer! Tuinseizoen april ligt vanaf 17 maart in de winkel en is ook hier te bestellen!

Inhoud Tuinseizoen april:

Terrasje pakken? 8 x andere sfeer.
Zodra de zon maar even doorkomt, begint deze maand het terrasseizoen weer. Een fijn terras of in ieder geval een gezellig plekje om te zitten, is dan onmisbaar. Ter inspiratie laten we hier acht voorbeelden zien.

Alle snoeiklussen op een rij
De ene heester snoei je voor de bloei, de andere erna. Vaak snoei je als planten in rust zijn, dus in de winter of het vroege voorjaar, maar soms is het beter om juist in de zomer te snoeien. Wanneer snoei je nu wat? In deze snoeikalender zetten we alle snoeiklussen op een rijtje.

Doen in april
In de sier- en moestuin is de grote zaai- en pootmaand aangebroken! Talloze eenjarige bloemen en groenten gaan de grond in, nadat de bedden zijn voorbereid. Ook de fruithoek vraagt onze aandacht. Aan de slag!

Jokes bollenlaantje
Bloembollen en Zeeuwse klei, het klinkt niet meteen als een gouden combinatie, maar klaarblijkelijk gedijen ze er goed op. Op schiereiland Walcheren vind je op een steenworp afstand van elkaar vier tuinen die tot de mooiste voorjaarsbloeiende tuinen van Nederland behoren.

Kweek je eigen boeket
Wil je ook uitbundige boeketten plukken? Reserveer een plekje voor snijbloemen in je moestuin!

Pomodori -iedereen aan de tomaat
Je kent tuinexpert Angelo Dorny als hoofdredacteur van De Tuin op Tafel en als auteur van tuinboeken. Voor zijn 6de boek ‘Pomodori’ bundelde hij zijn kennis, passie en liefde voor tomaten met maar liefst 50 oude en nieuwe variëteiten, teelt- en oogstinfo én 30 haalbare recepten.

Lees meer  Tuinseizoen mei

Muurbloem
Zwierden de vlotte types al over de vloer, terwijl jij met enkelen aan de kant achterbleef? Daar zat je dan, achter je glaasje fris. Wéér niet gevraagd voor de cha-cha-cha. Onvermijdelijk daalt het nare woord muurbloempje neer.

Tere bloesem
Het is elk jaar weer een spannend moment: wanneer zullen de eerste fruitbomen in bloei staan?

Tere bloesem

Borders voor een kleine tuin
Heb je weinig ruimte, maar wil je toch genieten van een kleurige beplanting in je tuin? Met lange bloeiers in uitgekiende combinaties kan ook een kleine border het hele tuinseizoen door mooi zijn.

Bijzondere zomerbollen
In april kunnen zomerbloeiende bollen en knollen weer (bijna) de grond in. Dahlia’s en gladiolen kennen we allemaal, maar wist je dat er ook minder bekende bol- en knolgewassen is, die ’s zomers de show stelen? We stellen er tien aan je voor!

Tuinieren zonder niesbuien
Denk je bij het woord ‘lente’ aan eindeloze niesbuien of een loopneus? Dan heb je vast hooikoorts. Dat is erg vervelend. Je tuin allergievrij maken is onmogelijk, maar allergie-arm gelukkig wel. Lees hier al wat enkele tips.

Een tuin vol bollen
Voor de duurzame tuin van tuinfotograaf Hans Clauzing ontwierp Carien van Boxtel een uitgekiend bollenplan. In Tuinseizoen vertelt ze hoe ze dat aanpakte.

Tuinieren in potten & bakken
Of het nu op je balkon, dakterras of terras is: ook midden in de stad is er plaats voor prachtige bloemen, snoepfruit en heerlijke groenten.

Tuinseizoen april ligt vanaf 17 maart in de winkel en is ook hier te bestellen!

Lees meer  Bloem & Plant april 2014