Tuinseizoen augustus ligt vanaf 21 juli in de winkel. In deze editie vind je een sfeerimpressie van de Chelsea Flower Show die we hebben bezocht. Wij zijn ook benieuwd naar jouw ZOMERgevoel. Maak dus een foto die jouw zomergevoel uitdrukt, zet de foto op onze website en maak kans op fantastische prijzen! 

Tuinseizoen augustus

Tuinseizoen augustus is ook hier te bestellen.

Verder in dit magazine:

Black box in ’t groen
Martijn en Leilah bouwden hun huis zelf. Een bijzondere woning met muren van zwarte pannen en grote ramen waarlangs de tuin binnenstroomt. Een pareltje van een tuin, bomvol dierenleven. De moestuin? Die ligt op het dak.

De mooiste grashalm
Tinneke uit Zarren runt een unieke grassenkwekerij in België. In haar eentje, met alleen maar kwaliteitsplanten die ze zelf opkweekt. Bijzondere, onbekende grassen en inheemse soorten zijn haar passie.

Met de weelde van de natuur
Vorm en structuur, daar is het allemaal om te doen volgens de Vlaamse tuinontwerper Alain Dor. In zijn privétuin in deels Franse stijl staan de strakke snoeivormen sterk in contrast met de weelderige opvulling.

Proeven van tuinplanten
Er zijn verrassend veel planten waar je een aangename kruidenthee van kunt trekken, planten met veel variatie in smaken, geuren en kleuren. En het leuke is: ze groeien vaak gewoon in de tuin.

Lathyrus
“Mijn vader hield enorm van deze pronkerwt. Langs een fiks hek teelde hij er zoveel dat wij langs kennissen en buren werden gezonden om een bosje te brengen”.

Blader ook eens door Tuinseizoen!

Mooi ecologisch
Met zijn eenmansbedrijf Eco-Care richt Loek Gorris zich op het ontwerpen en aanleggen van duurzame en natuurrijke tuinen. Mét succes, want hij sleepte er diverse prijzen mee in de wacht. Dit is te zien in zijn indrukwekkende voorbeeldtuin in Zutphen.

Lees meer  Afknippen oude stengels in de winter

Echinacea in vrolijke kleurtjes
Vlinders en bijen zijn dol op Echinacea purpurea dankzij de nectar in de bloemen. Ook bij veel tuinliefhebbers is deze plant populair vanwege zijn mooie margrietachtige bloemen die laat in het seizoen voor kleur zorgen.

Droogte!
Onze van oudsher groeikrachtige zomers zijn aan het veranderen. Regelmatige malse buitjes maken plaats voor heftige buien, afgewisseld met langere droge periodes. Wie bewust met water omgaat, sproeit in die periodes liever niet met kraanwater.

Ook in Tuinseizoen augustus:

– Doen in augustus
– Aan de slag voor volgend seizoen
– Zomerbloeiende Magnolia
– Salie, met recepten
– Tuinnieuws
– De hovenier geeft raad
– Eropuit!
– Puzzel