De tuin in augustus
Augustus staat voor snoeihete zomerdagen, maar ook voor fikse, verkoelende donderbuien, waarna het buiten zo heerlijk ruikt naar natte grond. Zorg dat je slappe planten wat steun geeft, want anders liggen ze na zo’n zomerstorm zó plat.

Binnenkijken bij Kwekerij Kabbes
Kwekerij Kabbes in het Friese Suameer is wat je noemt een ‘omrijkwekerij’: de echte plantliefhebber weet hem toch wel te vinden. Samen met zijn vrouw Meerim legt eigenaar Brian zich toe op allerlei botanische rariteiten.

Strandjutten, kweken en creëren
Op steenworp afstand van de zee is kunstenares Gerry Price op het Engelse Isle of Wight druk in de weer met het kweken van planten, het onderhouden van haar kusttuin en het creëren van bijzondere objecten van vondsten van het strand.

Planten voor nop
Wie een beetje oplet, kan moeiteloos aan nieuwe planten komen. Laat zelfzaaiers het werk doen en spit zaailingen op, of splits te groot geworden planten en ruil ze met vrienden. Ook plantenruilbeurzen zijn perfecte plekken om je plantencollectie in no-time uit te breiden.

Hoezo augustusdip?
Augustus is traditioneel een beetje een beproeving voor onze tuinplanten. Het is te droog en te heet, en als het regent, komt het met bakken uit de hemel. Een deel van de planten is al uitgebloeid en een ander deel moet nog beginnen. Hoe houd je de show goed aan de gang?

Gezien op Chelsea
Dé trend – zo zagen we afgelopen mei op de Chelsea Flower Show – is nog steeds natuurlijk ogende beplanting, vaak ingebed in een strak ontwerp. In de meeste showtuinen speelde water een belangrijke rol, net zoals gezellige terrassen en sfeervolle zitplekjes. Het materiaalgebruik was heel gevarieerd: traditioneel of eigentijds, en soms ook heel innovatief.

Lees meer  Bloem & Plant september/oktober 2014

Levenswerk van een ontwerper
Met zijn groeiende interesse voor groen en de natuur, groeide ook de tuin van zijn ouders. Tuinarchitect Erik Funneman maakte van deze tuin in Houten zo’n beetje zijn levenswerk.

Verder in Tuinseizoen augustus:
– Puzzel
– Eropuit!
– Tuinnieuws
– Column Laurence
–  Moestuin Vera
– Praktisch siertuin
cover tuinseizoen augustus 2015
Tuinseizoen augustus ligt vanaf 23 juli in de winkel en is ook hier te bestellen!