Tuinseizoen januari/februari 2016

 

Doen in de winter
Het is nog niet te laat om je tuin lekker te eten te geven. Maar kom dan nu in actie. Verdeel mest of compost in lagen over je bedden en borders en hoop op de komst van (nacht)vorst.

Toscane, 8 dagen tuinen en cultuur
Zo sta je midden in het historisch Volterra of Florence, zo dwaal je rond door een renaissancetuin. Of loop je door een van de dorpjes van Cinque Terre. Tuinen en cultuur gaan hand in hand op onze reis door Toscane. Vertrekdatum: 14 of 21 mei.

8-daagse busreis Dresden & Praag
Ga op 18 juni mee op tuinen- en cultuurreis naar de fraaie steden Dresden en Praag, met hun bijzondere gebouwen, heerlijke pleinen, imposante paleizen en fraaie tuinen. De reizen worden begeleid door onze reisleider Will Christiaanse.

Wuivende grassen in het boerenland
Wuivende grassen, kleurrijke vaste planten en graspaden om heerlijk over te dwalen en adembenemend mooi uitzicht op grazige weides en natuurgebied. Dit is de ruim 4000 m2 grote grassentuin van Lily en Fried.

Bollen die verwilderen
Stinzenplanten, dat is toch iets voor landgoederen en uitgestrekte parken? Vroeger misschien wel, maar nu kun je je zelfs op een balkon of in een kleine tuin uitleven met deze bolgewasjes.

Border in balans
Net als bij mensen heb je ook onder planten leiders en volgers. Terwijl de ene plant onopvallend opgaat in de massa, eist een ander alle aandacht op. Voor een goed evenwicht heb je beide nodig.

Mooi & groen
Waarom zou je een voortuin bestraten als je er een groene oase van kunt maken? Met deze bijzondere tuin laat tuinontwerper Sean Murray zien wat er mogelijk is met de tuin aan de voorkant van je woning. Een tuin met aandacht voor het milieu!

Lees meer  Bloem & Plant april 2014

Tuintrends van 2016
Fantasievol, informeel of zakelijk? De tuintrends van 2016 zijn weer bekendgemaakt!

Boerenkrokus
Het was op een Fries landgoed dat ik mijn hart voor altijd verloor aan de boerenkrokus. Toen ik er rondwandelde was het precies de tijd van dit eenvoudige, ranke voorjaarsbloemetje.

Hoera, Helleborus bloeit!
Helleborus behoort tot de vroegst bloeiende vaste planten. Als het meezit kun je eind januari al genieten van hun schitterende bloemen.

Het hele jaar vogels in je tuin
Een roodborstje dat komt eten in de winter, jonge koolmeesjes die leren vliegen in het voorjaar, merels die vrolijk zingen in de zomer.. Zorg voor een vogelvriendelijke tuin, het hele jaar door!

Geniet van je schaduwtuin
Wist je dat er veel vaste planten zijn die het juist in de schaduw goed doen? Hun bloemen zijn meestal minder uitgesproken dan bij zonminnende planten, maar hun bladeren zijn vaak des te mooier.

Verder in Tuinseizoen
– Rozemarijn – kweken & koken
– Fruitbomen snoeien
– Zet de snoeischaar in je oude haag
– Tuinnieuws
– Tuinproblemen
– Eropuit!
– Puzzel

Tuinseizoen januari/februari

Tuinseizoen januari/februari ligt vanaf 17 december in de winkel en is ook hier te bestellen!